Adıyaman'da Polis Haftası Kutlamaları

Adıyaman'da Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kortej ve tören düzenlendi.

Adıyaman'da Polis Haftası Kutlamaları
Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen kalabalık, kortej eşliğinde valilik önüne kadar yürüdü. Burada düzenlenen törene; Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Karamuklu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, polis teşkilatı ve aileleri katıldı.

Emniyet Müdürü Mehmet Bilici tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldıktan Sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Mehmet Bilici, "167 yıldır şerefli bir maziye sahip olan teşkilatımız, sadece Türkiye'de değil, bölgesinde ve dünyada saygın bir yer edinme, engin birikimiyle modern teknolojiyi başarıyla birleştirerek çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği zor ve meşakkatli görevi başarıyla sürdürmektedir. Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün bir gayret ve büyük bir fedakarlık içerisinde çalışan emniyet teşkilatımız, vatandaşımızın can ve mal emniyetinin korunması, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarda halkımızın güvenliğini ve desteğini kazanmıştır. Şurası iyi bilinmelidir ki, ülkemizin huzur ve güvenini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Vali Ramazan Sodan ise, polis teşkilatının kanunların verdiği yetki içinde, halkımızın huzur ve sükununu, can ve mal emniyetini sağlayan önemli bir kurum olduğunu dile getirdi.

Vali Sodan, Son yıllarda gerek teşkilatın sahip olduğu teknik imkanların artması gerek suçları önleme, suçluları yakalama, asayiş ve güvenliği sağlama çalışmaları gerekse toplumsal mesuliyet projelerinde önemli aşama kaydedildiğini belirtti.

Sodan, “Polis teşkilatı her gecen gün hizmet kalitesini artırarak tüm görev ve sorumluluklarını güler yüzlü, objektif, yardımsever, dürüst ve özverili bir şekilde yerine getirerek kendi hizmet kalitesini ve profesyonellik çıtasını yükseltmektedir. Polisimiz, delillerden suçlulara ulaşarak sanıkları ve delilleri en kısa zamanda adli makamlara teslim etme gayreti içerisindedir” dedi.

Konuşmaların ardından, Polis Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten Sonra polis korteji tören alanını selamladı. Törende polisler vatandaşlara karanfil dağıttı.

Kaynak: İHA