Ygs Balıkesir'de Sorunsuz Devam Ediyor

Türkiye genelinde 1 milyon 837 bin, Balıkesir'de ise 12 bin 190 öğrencinin katıldığı 2012-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Balıkesir'de sorunsuz olarak devam ediyor.

Ygs Balıkesir'de Sorunsuz Devam Ediyor
Sabahın erken saatlerde kalkan öğrenciler saat 09.00'dan itibaren sınava girecekleri okullarda hazsır bulundu. Çoğu öğrencinin ailesiyle geldiği sınav öncesi güvenlik görevlileri kız ve erkek öğrencileri tek tek üzerlerini arayarak bina içerisine aldı. Ayrıntılı bir şekilde kontrolden geçirilen özellikle kız öğrencilerden tüm uyarılara rağmen saçında tel toka bulunduranlar ile bazı aksesuarlara el konuldu. Yanında su şişesi getiren öğrencilerin şişedeki etiketi sökülerek tamamen şeffaf olarak kabul edildi. Ayrıca, öğrencilerin yanında getirdiği selpak mendillere de izin verildi.

Sadece şeffaf şişede su ve mendil ile binaya kabul edilen öğrencilere sınıflarında isteyene yine su, kalem, silgi, kalemtıraş, şeker gibi ihtiyaç malzemeleri hazır edildi. Her türlü aksesuar ile saat, cep telefonu, yüzük, kolye, küpe, metal eşya ve çanta gibi malzemeler ise içeriye alınmadı. Çok sayıda öğrencinin daha önceden açıklanan bu kuralların hepsine uydukları gözlendi. Sınav saati olan 10.00'dan önce lavabo ihtiyaçlarını gidermeleri için de gerekli kolaylığın sağlandığı okullardaki sınavlar alınan sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle sorunsuz şekilde başladı.

Balıkesir'de üniversite kampusu olan Çağış Yerleşkesinde sınava giren öğrencilerin okul ve sınav saatine yetişme kaygısı daha fazla oldu.

Sınav saatiyle beraber öğrencilerin sınıflarda yaşadığı heyecandan daha fazlasını okulların bahçesinde bekleyen aileleri yaşadı. Özellikle anneler ile öğrencilerin kardeşleri yanlarında getirdikleri Kuran'ı Kerim kitaplarını okuyup dua ettiler. Aileler çocukları için bol bol dua edip, tesbih çektiler. Milyonlarca kişinin merak ve heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı 160 dakikalık sürenin karşılığı olan saat 12.40'ta sona erecek .