Türkiye'nin İlk Şiir Kütüphanesi Nilüfer'de Açıldı
Türkiye'nin ilk şiir kütüphanesi Nilüfer Belediyesi tarafından açıldı.

Nazım Hikmet'in adını taşıyan bir kültür mekanına en çok yakışan şeyin şiir olacağını kaydeden Başkan Bozbey, "Bizişte bu düşünceyle Türkiye'nin ilk şiir kütüphanesini bu mekanda hizmete açıyoruz. Gerek yayınevlerince basılıp dağıtılmış, gerekse şairlerin kendi çabalarıyla yayımlanmış şiir kitaplarının tümünü toplayacak olan kütüphanemiz, bu konuda ilgili örgütlerin yanı sıra şairlerin kendilerinden de destek alıyor" dedi.
Açılışa katılan şair Cevat Çapan ise Türkiye'de ilk kez bir şiir kütüphanesi açılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu sadece şairleri değil herkesi çok sevindirecek bir şey. Şiir bazı bakımlardan şairlerin kendi aralarında dayanışmalarına rağmen biraz üvey evlat muamelesi gören bir edebiyat türü. Ama böyle bir kitaplık eksiklikleri kısa zamanda giderecektir. Özellikle şairlerin bu tür kitaplıklara yapacakları bağışlarla bu mekan zenginleşecek ve kitaplar da kısa zamanda okunmaktanparçalanacaktır" diye konuştu.
600 metrekarelik alanda oluşturulan Kütüphanenin koleksiyonunu, Türkçe'de yayımlanmış şiir ve çeviri şiir kitapları, şiir antolojileri, şiir inceleme ve araştırma kitapları, şiir ya da şair hakkında hazırlanmış tezler, şiir ve edebiyat dergileri, şair mektupları, şair el yazıları, ses ve video kayıtları ile çeşitli afişler, fotoğraflar ve broşürler oluşturuyor .
