Taşköprü'de Kuyu Kebabı Sezonu Açıldı

Taşköprü'de kuyu kebabı sezonu açıldı.

İlçede senenin belirli aylarında yapılan kuyu kebabı, havaların ısınmasıyla birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kilosu 50 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Taşköprü'nün en eski kebapçılarından Osman Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kuyu kebabının geçmişinin asırlara dayandığını ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişahların kuyu kebabını özel olarak sipariş ettiğini söyledi.

Yaklaşık 50 yıldır kebapçılıkla geçimini sağladığını vurgulayan Yılmaz, ''Kuyu kebabı Taşköprü'nün vazgeçilmez bir kültür yemeği. Diğer bölgelere de çeşitli vesilelerle kuyu kebabı ilçemizden yayılmıştır. Kuyu kebabının en kalitelisi Taşköprü'de yapılmaktadır. Bunun nedeni de yapılış tekniği ve bölgede kekik yiyerek yetişen kuzulardan kaynaklanmaktadır'' dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin değişik bölgelerinden sipariş aldıklarını ifade ederek, kargolarla kebap gönderdiklerini söyledi.

-Kuyu kebabı tescilleniyor-

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da geçtiğimiz yıl Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret aldıklarını hatırlatarak, kuyu kebabını da tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü'ne gerekli başvuruları yaptıklarını belirtti.

Arslan, Taşköprü kuyu kebabının dünyaca ünlü olduğunu ve lezzetiyle Taşköprü mutfağının vazgeçilmezi olduğunu ifade ederek, ''Taşköprü'ye özgü bu damak tadının, en iyi ilçemizde yapıldığını herkese kanıtlamak istiyoruz'' dedi.