Son Teknoloji İtfaiye Araçları

Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri San.

Son Teknoloji İtfaiye Araçları
Tic. A.Ş İzmir'deki fabrika sahasında Türk itfaiyecilerine ürettiği teknolojik itfaiye araçlarını tanıttı. 1974'ten beri itfaiye araçları ve ekipmanları üreten Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri A.Ş. 250 kişilik donanımlı kadrosuyla sektör liderliğini taşıyor. Şirket 35 ülkeye yaptığı ihracatla global bir marka olduğunu kanıtladı.

Ar-Ge faaliyetlerindeki başarısıyla Türkiye'de yangınla mücadele konusunda birçok ilke imza atan Volkan İtfaiye Söndürme Teknolojileri, 55 metre hidrolik platformlu itfaiye aracı, 44 metre asansörlü itfaiye aracı, 8x8 ana uçak söndürme aracı sektöründe lider konuma yerleşmeye başladı.

Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden şirket yerli üretim ile ülke ekonomisi ve sanayisine katkıda bulunmanın haklı gururunu yaşıyor. Volkan Yangın, sektörde atmış olduğu önemli adımları 31 Mart- 1 Nisan 2012tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelecek 200 davetli ile kendi üretim fabrikasında paylaştı. "Zürafanın Koşusu" adını taşıyan organizasyon firmanın İzmir Torbalı'daki fabrika sahasında gerçekleşti. Organizasyona itfaiye daire başkanları, itfaiye müdürleri ve itfaiye amirleri katıldı.

Farklı özelliklere sahip 8 adet araç özel gösterilerle sunulurken, 55.000 metrekare içinde bulunan 10.000 metrekare kapalı modern üretim tesisi de tanıtıldı. Organizasyona Mercedes-Benz Türk , Alman testere üreticisiTwin Saw, kamyon üreticisi Türkar ve Alman kişisel güvenlik ekipmanları üreticisi Draeger de destek verdi.Organizyonun haklı gururunu taşıdıklarını dile getiren Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri San.Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim; "Üretimimiz, Türk mühendislerin başarısıdır. Ben, Volkan Yangın Söndürme Teknolojilerini gençken 1974 yılında kurdum. Çok çalıştık ve şimdi yerli malı kamyon üretecek projelere imza atacağız. 45 metro uzunluğundaki itfaiye aracımız son teknolojilerle donatılmış olur. Mevcut merdivenin tasarım harikası durumda olup devrilmesi imkansız konumdadır. Ayrıca, aracımızda hemkumanda merkezinden hemde sepetten su işleme imkanına sahiptir. Ayrıca mallarımız yüzde 90 yerli malıdır. Lisans ve eğitimi tamamen yerlidir. 8x8 uçağımız ile bir ilke imza atıyoruz. 65.000 metrekare açık alan 15.000 metrekare kapalı alan ile üretim tesisimizi bir teknoloji tesisine dönüştüreceğiz. Buna söz veriyoruz" Araçlarn tanıtımı öncesinde araçların parkur manevraları misafirlere gösterilirken, yanan bir araçtan yaralı kurtarma tatbikatı izleyenler alkışlayarak memnuniyetlerini dile getirdi. Tatbikatın ardından tesisin tanıtımını yapan İsa Tecim, araçların manevra kabiliyetlerini tek tek misafirlere tanıttı

İzmir'de böyle bir firmanın bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren İzmir İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır; sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir teknolojiyi ve sistemi bize kazandıran İsa Tecim'e teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Çünkü itfaiyeci için önemli olan tek şey itfaiye ekipmanları ve sistemleridir." Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ise; "Volkan Yangın Söndürme firmasından iki yangın söndürme aracı aldık. Volkan Yangın söndürme firmasına bu sektörde başarılar diliyoruz" dedi.