Öğrencilerin YGS Heyecanı Başladı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) bugün yapılıyor.

Öğrencilerin YGS Heyecanı Başladı
Yaklaşık bir milyon 837 bin adayın katıldığı sınav, saat 10.00'da başladı.

Adaylar, 160 dakikada üniversite kapılarını açacak puana ulaşmaya çalışacak. YGS'ye girecek olan öğrenciler sabah saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı.

Velileri ile birlikte gelen adayların, heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrenciler, saat 9.00’da içeri alınmaya başlandı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına, sınavda uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi.

Kitapçıkların dağıtılmasının ardından saat 10.00’da sınav başladı.

160 dakika süren sınavda adaylar hedefledikleri üniversiteye gidebilmek için iyi bir puan elde etmeye çalışacak. Öğrenciler, hazırlık döneminin ardından iyi bir puan almak istediklerini söyledi.

Veliler de çocuklarını sınava hazırlamaya çalıştıklarını, artık iyi bir sonuç için dua edeceklerini belirtti.

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları yok. 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ile ön lisans ve açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adayla,r LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.