''Kalite Şehrinde Kalite Günleri''

Türk Standartları Enstitüsü Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, ''Kalite Şehrinde Kalite Günleri''nin 2 Nisan'da başlayacağı bildirildi.

TSE Bursa İl Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje ortaklığını BTSO, UİB, BUTGEM, BTSO OSB, HOSAB, GÜSAB, DOSABSİAD, Mustafakemalpaşa TSO, Karacabey TSO, GÜSAB, NOSAB, Orhaneli Belediyesi'nin yaptığı etkinliğe 2 bin 400 kişinin müracaat etti.

TSE İl Koordinatörü Mustafa Karaman, kaliteyi Bursa'da gündemden düşürmeme kararlılıkları olduğunu ve organizasyona gösterilen ilgiden Bursa'nın kaliteye önem veren bir şehir olduğunu anladıklarını belirtti.

Bursa'nın 1502 yılında ''Kanun Name-i İhtisab-ı Bursa'' ile kalitesini tescillemiş bir şehir olduğuna işaret eden Karaman, ''Dünyanın hiçbir yerinde bu şekli ile bir organizasyonun bu büyüklükte, bu kapsamda yapılmadığını biliyoruz. TSE Bursa, bunu başarmıştır. Proje ortaklarımızın TSE'ye vermiş olduğu destek her türlü takdirin üstündedir, tüm proje ortaklarımıza teşekkür ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Karaman, şunları kaydetti:

''Kaliteyi kirleten, belge satarak kalite kavramının yozlaşmasına sebebiyet verenler bilmelidir ki kalite şehrinde işleri zordur. Kalite şehrinde kandıracak, aldatacak oldukları müşteri potansiyeli gün geçtikçe azalmakta, onların piyasası düştükçe Bursa ve Türkiye kazanmaktadır. Her alanda kalitenin hakim konuma gelmesi, Bursa'da üretilen ürünlerin dünyanın her tarafında pazar bulması, Bursa'ya gelenlerin kalite şehrindeki anlayışı görmeleri, bu beldede rahat, huzurlu, aldanmadan alışveriş yapma imkanı bulması, güler yüz görmesi, döndüğünde Bursa'yı her yönü ile övmesi, arkadaşlarına tavsiye etmesi, bir daha değil, sürekli Bursa'ya gelmesi en büyük arzumuz, bu projenin de en temel gayesidir.''

Eğitimlerin BUTGEM, GÜSAB, UİB, BTSO, HOSAB ve TSE'de 2 Nisan'da başlayacağı, 21 Nisan'da da BTSO'da ''Kalite Şehrinde Kalite Zirvesi'' ile sona ereceği kaydedildi .