Harbiye'de Protestolar Gün Boyu Sürdü

Suriye ile ilgili toplantının yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'nin önünde, gün boyu çeşitli protesto gösterileri yapıldı.

Harbiye'de Protestolar Gün Boyu Sürdü
Zaman zaman göstericilerle polis karşı karşıya kaldı. Yaşanan arbedede yaralanan ve biber gazından etkilenenler hastaneye kaldırıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan Suriye Halkının Dostları Grubu Toplantısı, Beşar Esed yanlıları tarafından protesto edildi. Çevik kuvvet ekipleri göstericilere müdahale etti.

Bu yüzden yaralananlar ve biber gazından etkilenenler oldu. Yaralıların bazıları ambulansla bazıları ise taksiyle en yakın hastaneye sevk edildi. Polis, Esed yanlılarını İstanbul Kongre Merkezi önünden uzaklaştırdıktan sonra, aynı yerde muhalif gruplar da protesto eylemi yaptı. Esed aleyhinde slogan atan grup, basın açıklaması yaptı.

Polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem sırasında göstericilerin elinde Suriye'de kaybolan iki Türk gazetecinin resimlerinin bulunduğu gözlendi. Bir süre daha slogan atan grup olaysız şekilde uzaklaştı. Bu grubun eyleminin ardından, bazı sivil toplum örgütleri füze kalkanını protesto etmek için Harbiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Slogan atan ve pankart açan grup, kongre merkezinin yakınında basın açıklaması yaptıktan sonra Taksim istikametine dönerek yürüdü. Taksim Meydanı'nda yapılan açıklamaların ardından grup olaysız dağıldı. Polisin İstanbul kongre Merkezi'ndeki önlemleri sürüyor .