Harbiye'de Beşar Esad Protestosu

Harbiye'de toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi bir grup, Suriye Lideri Beşar Esad ve yönetimini protesto etti.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyesi ile aralarında Suriyeli muhalifler İHH ve Özgür-Der'in de bulunduğu kadınlı erkekli yaklaşık 200 kişilik grup, Suriye ve Esad yönetimini protesto etti.

Harbiye'de bulunan TRT İstanbul Radyosu önünde toplanan grup, ellerinde "Suriye halkı kendini savunsun", "Baaz katliamı son bulsun", "Esad rejimine son" şeklinde pankartlar taşıyarak sloganlar attı. Daha sonra grup adına yapılan açıklamada, "Bir yıla aşkın bir süredir Suriye halkı zalim Baaz rejimincekatlediliyor. Şehirler ağır silahlarla vuruluyor. Bir yıllık süre içerisinde on milyondan fazla savunmasız sivil Esad rejimini ordusu tarafından katlediliyor.

Tüm dünya bu vahşet tablosunu boş gözlerle seyrediyor. İçi boş kınama mesajları yayınlıyor. Somut yaptırım uygulayan kararlar alınmıyor. Tam bu noktada Suriye'nin dostları adıyla bugün İstanbul'da gerçekleşen toplantının akıbetinin sözde Suriye'de akan kanı durdurmaya yönelik önceki girişimlerden farkı olmayacağı görülüyor" denildi

"Suriye Halkının Dostları Grubu'nun Toplantısı"na katılan ülkelere seslenen platform üyeleri, toplantıya katlan ülkelerden bir sonuç bekliyor. Rusya ve Çin'e de tepki gösteren grup üyeleri, muhaliflerin silahlandırılması gerektiğini dışarıdan uluslararası güçlerin müdahalesini olmadan yönetimin halka verilmesini istedi

Öte yandan, eylemde grubun Türkiye'den Suriye'ye gittikten sonra kendilerinden haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un fotoğraflarını da taşıdıkları görüldü.