Diyarbakır'da YGS Heyecanı

Diyarbakır'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorunsuz bir şekilde başlarken, sınav merkezlerinin önünde bekleyen veliler heyecanlarını yenmek ve çocuklarına destek olmak için sürekli olarak Yasin-i Şerif ve dualar okudu.

Diyarbakır'da YGS Heyecanı
Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da YGS sınavı saat 10.00'da başladı.

Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın eden öğrenciler velileriyle birlikte sınavın başlamasını bekledi. Bir çok öğrenci sınava girebilmek için bulamadığı nüfus cüzdanı stresini yaşadı. Nüfus cüzdanını kaybeden öğrencilere hizmet vermek için nüfus müdürlükleri sabahın erken saatlerinde açıldı. Kimliğini bulamayan öğrenciler sınava girmeden önce nüfus müdürlüklerine akın etti. Türkiye genelinde 1 milyon837 bin 741 adayın ter dökeceği YGS sınavında başarılı olabilmek için tüm hazırlıklarını yapan öğrenciler zorlu maratonun finaline yaklaştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü 160 dakika sürecek olan sınav dolayısıyla tüm sınav merkezlerinde geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı. Sınava giren öğrenciler detaylı aramaların ardından binalara alınırken, olası kopya ve sınava müdahalelere karşı sınav merkezlerinin lavabo pencereleri görevli polisler nezaretinde kapalı tutuldu. Sınav başladıktan sonra okulların önünde bekleyen veliler ise çocukları için sürekli dualar etti. Okul önünde oturan velilerden bazıları yanlarında getirdikleri Yasin-i Şerif'i okurken, bazıları ise çocuklarının sınavdan başarılı çıkması için sürekli olarak dualar etti. Çocuğu kadar heyecanlı olduğunu belirten öğrenci velisi Mehmet Sırrı Yıldırım, sınava giren oğlunun nüfus cüzdanını kaybettiğini ve bundan dolayı strese girdiğini söyledi.

Sabahın erken saatlerinde Nüfus Müdürlüğü'ne giderek çocuğununsınava girebileceği belgeyi aldığını belirten Yıldırım, çok heyecanlı olduğunu söyledi.