Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı'na katılacak.

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Irakiye Lideri İyad Allavi'yi ayrı ayrı kabul edecek. (10.00/12.00/14.00) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin Dostları Grubu Toplantısı ile ilgili İstanbul'da basın toplantısı yapacak. (13.45)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Platformu'nca Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye Konuşuyor' toplantısına katılacak. (10.00) Üniversiteye giriş için ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı il merkezleri ve bazı ilçelerle KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapılacak. (10.00) Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 91. yıl dönümü kutlanan İnönü Savaşlarının anma töreni için Eskişehir'in İnönü ilçesinde düzenlenecek törene katılacak. (10.00) Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Ocaklarının 100. kuruluş yıl dönümü ile ilgili programa katılmak için Eskişehir'e gelecek. Programa Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgör de katılacak. (17.30) KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın verdiği kahvaltıya katılacak. (09.00) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin mart ayı ihracat rakamlarını açıklayacağı Kayseri'deki toplantısına katılacak. (10.30) Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisinin Erzurum kadın kolları kongresinde konuşacak. (11.00) Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada 31 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen bir saatlik ışık söndürme eylemi Çin’i bir saatliğine kararttı. "PKK Suriye'de değil Almanya'da da muhalefet edenleri tek tek öldürdü" (Özel)
Terör örgütü PKK'nın ölüm listesine giren Amerika'daki Clark Üniversitesi öğretim üyesi Taner Akçam, örgütün cinayetlerini anlattı. Akçam, PKK'nın yalnız Suriye'de değil Almanya'da da muhalefet edenleri tek tek öldürdüğünü söyledi.

Örgütün iç infazlarına yönelik başlatılan soruşturmayı çok olumlu bulduğunu dile getiren Akçam, Mehmet Ağar ve ekibinin faili meçhulleri ile Abdullah Öcalan ve PKK'nın faili meçhulleri arasında vicdanen ve ahlaken hiçbir ayrım yapmayan bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

PKK'nın 12 Eylül öncesi, hemen hemen her siyasi hareketten, örgütten insan öldürdüğünü dile getiren Akçam, Öcalan'ın ise şiddet konusunda 'zaman kazanma' stratejisi izlediğini belirtti.

SPOR

Spor Toto Süper Lig’in 33. hafta maçları Medical Park Antalyaspor – Bursaspor, Beşiktaş – Samsunspor ve Trabzonspor – Fenerbahçe karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (15.00/19.00)Bank Asya 1. Lig’de 28. hafta Elazığspor – Göztepe, Kartal – İstanbul Güngören, Kayseri Erciyes – Gaziantep Büyükşehir Belediye, Kasımpaşa – Adana ve Buca – Boluspor maçlarıyla devam edecek. (14.00/16.30/19.00 )