'Termik Sanrtali Buraya Yapıyorsunuz, Alışverişi De Bizden Yapın' Kampanyası

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, termik santralin inşası sırasında duyulan ihtiyaç malzemelerinin ilçe esnafından karşılanması için Enerjisa Verbund ortaklığına 212 kişinin imzaladığı dilekçe gönderildi.

'Termik Sanrtali Buraya Yapıyorsunuz, Alışverişi De Bizden Yapın' Kampanyası
Tufanbeyli İlçesinde yapımına başlanan Termik santral çevre insanına bir umut olarak bakılırken, daha temeli atılırken gelişen olumsuzluklar yöre insanını tedirgin ettiğini belirten Tufanbeyli eski Belediye Başkanı Hüseyin Keçe, termik santral yapımı çalışmalarında alışverişin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden değil Tufanbeyli'de yapılması için imza kampanyası başlattı. Keçe, 212 Tufanbeyliliden imza toplayıp birde şikayetlerini dile getiren metin kaleme alarak firmaya gönderdi. Keçe, yazdığı metindeşunlara değindi: 'Termik santralin doğa ve insan üzerindeki olumsuz etkilerini bizler yaşayacağız.

Daha önce ilçemize gelen yetkililerin vaatlerini unutmadık. Ancak bugün termik santralin işlerini yürüten şahıs 'Tufanbeyli'de adam yok ben bunlara güvenmiyorum' diyerek kendisi Kahramanmaraşlı olduğu için santralin bütün ihtiyaçlarını Kahramanmaraş'ın Göksun ilinden karşılamaktadır. Bu tutum ve davranıştan hoşnut değiliz. Bu durum Tufanbeyli esnafını olumsuz etkilemektedir. Daha işin başında olduğumuz düşünülürse bizlerzehir soluyacak, sizlerde para kazanacaksanız buraya termik santral kurulmasının bir gereği yoktur. Termik santralin personel ihtiyacı Tufanbeyli'den karşılanmalı, şartnameye Tufanbeyli'yi iyileştirici maddeler konulmalı, ihtiyaçların karşılanmasında önce Tufanbeyli halkı ve esnafı düşünülmelidir. Tufanbeyli halkı horlanacaksa bunun böyle gitmeyeceği bilinmeli, Tufanbeyli halkının geçmişine bakılarak, bundan sonraki olacaklar çok iyi tahlil edilmelidir. '
Kaynak: İHA