Ödemiş Bitpazarı’ndaki Barakalar Kaldırıldı

Ödemiş Belediyesi’nce sürdürülen Lozan Meydanı ve Eski Peynir Pazarı düzenlemesi kapsamında, Bitpazarı olarak da bilinen Eski Peynir Pazarı’ndaki barakalar söküldü.

Ödemiş Bitpazarı’ndaki Barakalar Kaldırıldı
Çalışmaların tamamlanmasının ardından buradaki esnafın yeni ahşap barınaklarda hizmet vereceği bildirildi.Lozan Meydanı 'nda aydınlatma ekipmanlarının da montajı ile çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, sıra Eski Peynir Pazarı 'na geldi. Burada çeşitli konularda yıllardır barakalarda hizmet veren esnafların barakaları tahliye etmesinin ardından söküm çalışmaları da tamamlandı.

Pazar gününden itibaren Eski Peynir Pazarı 'nda çalışmalar başlayacak.Sökülen barakaların yerine esnaf için yeni ahşap barakaların kurulacağını belirten Ödemiş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan Kelesli, “Burada bulunan 10 baraka düzenlemeler kapsamında söküldü. Burada da aynı Lozan Meydanı 'ndaki gibi düzenlemeler yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından çevredeki tarihsel dokuya uygun şekilde dizayn edilmiş 10 adet ahşap baraka yeniden Eski Peynir Pazarı 'na kurulacak ve esnaflarımız burada hizmetlerine devam edecek. Yeni barakalarla buradaki işlev ve doku yitirilmeden Lozan Meydanı ve Eski Peynir Pazarı canlılığını koruyacak” dedi.
Kaynak: İHA