Niyazi Mısri'nin Makamı Battalgazi Ulu Cami Yanına Yapılacak

Ünlü mutasavvıf Niyazi Mısri'nin makamının Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Ulu Camii'nin yanına yapılacağı bildirildi.

Niyazi Mısri'nin Makamı Battalgazi Ulu Cami Yanına Yapılacak
Vali Ulvi Saran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Battalgazi Ulu Cami yanında yapılması planlanan Niyazi Mısri makamının toplantıda ifade edilen düşünce yapısı içerisinde mimari yapı konsepti oluşturulmasına karar verildi. Konya Mevlana nedeniyle nasıl çekim noktası ise Niyazi Mısri'nin makamı da Malatya için çekim noktası olacaktır. Bir ile il dışından gelenler, bir çekim noktası ararlar. Nasıl ki, Konya'ya gidenler Mevlana Türbesi'ni ziyaret etmeden gitmez. İlimize gelenler de Battalgazi ilçesindekitarihi yapıları gezmenin yanı sıra Niyazi Mısri'nin makamını ziyaret ederler. Böylece Battalgazi bir çekim noktası olur ' şeklinde konuştu.

Akkoza Otel'de geçtiğimiz günlerde Vali Ulvi Saran'ın başkanlığında Niyazi Mısri'nin makamı yapılması hakkında toplantı yapılmış, toplantıya Vali Saran dışında, Battalgazi Kaymakamı Abdulmutallip Aksoy, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu , Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, öğretim görevlileri, mimarlar,mühendisler katılmıştı.Yapılan toplantıda Niyazi Mısri, Sadreddin Konevi, Muhyiddin İbn Arabi, Mevlana gibi Türk - İslam Dünyası'nın düşünce ve kültür hayatına önemli katkıları sağlayan şahsiyetlerin tasavvuf dünyasını tanıtan bir konsept içerisinde ele alınması gerektiği fikri tartışılmışdı. Malatyalı olan ünlü mutasavvıf Niyazi Mısri'nin mezarı Limni adasında bulunuyor.
Kaynak: İHA