Mehmet Akif, Pursaklar'da Anıldı

Ankara'nın Pursaklar Belediyesi'nin, Merkez Dede Torun Evi’nde gerçekleştirdiği etkinliğinde Yazar Necmettin Türinay, Mehmet Akif’in hayatını anlattı.

Pursaklar Belediyesi Kültür Müdürlüğü, vatandaşları bir araya getirmek ve dost meclislerini yeniden hatırlamak için '2. Ay Gecesi Meclis-i Meşveret' programı düzenledi. Merkez Dede Torun Evi 'nde düzenlenen programa Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Başkan Yardımcıları Osman Kayaer, Seyit Mehmet Gümüş, ilçedeki diğer yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Programda Akif 'in hayatını anlatan Necmettin Türinay, “Akif 'in düşüncesinin özetinde sömürgeciliğe karşı sömürülenleri uyandırmak vardır.” dedi. Akif 'in Mısır 'dan dönüşünü ve sonrasında yaşananları anlatan Türinay, Mehmet Akif 'in yurda dönüş olayına gazetelerin bir süre hiç yer vermemesi, daha sonra ise 'sanki Akif 'ten özür dilermişcesine ' yüzlerce yazının yer almasına dikkat çekti. 1936, 37 ve 38 yıllarında yaşananları anlatan Türinay, Akif 'i anmanın önündeki engellerin 1938 'de kaldırıldığını belirterek, “Akif 27 Aralık 1938 'de anılmaya başladı.” diye konuştu. Türinay, Gençlik ve Spor Bayramları'nın da bu dönemde başladığını kaydetti.

Amaçlarının vatandaşlarla bir araya gelerek birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmek olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Böyle bir gecede bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu programlar birlik ve beraberliğimiz için hayırlara vesile olur. Dost meclislerinde bu güzelliği yaşamak çok güzel bir duygu.” şeklinde konuştu.