Kardeş Okula Yardım Eli Uzattılar

Elbistan Mükrimin Halil Lisesi (MHL) öğrencileri, kardeş okul olarak belirledikleri Karamağara İlköğretim Okulu’na yardım götürdü.

Öğrenci ve öğretmenlerin öncülüğünde toplanan yardımlar, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik 'in desteği ile Karamağra'ya ulaşturuldu.


Eğitimde Değerler Eğitim Projesi (EDEP) kapsamında toplanan yardımlar sabah erken saatlerde okul bahçesinde araçlara yüklendi. Kampanya ile ilglii bilgi veren Mükrimin Halil Lisesi Müdürü Yaşar Gözükara, “Karamağara İlköğretim Okulu ile kardeş okul olmuştuk. Milli Eğitim'den alınan bilgiler doğrultusunda Karamağra İlköğretim Okulu 'nda 10 köyden taşımalı olarak gelenlerin de eğitim gördüğü 200 öğrenci bulunduğunu öğrendik. Okun eksiklikleri tespit edilerek bunların karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlattı. Karamağara İlköğretim Okulu 'na kırtasiye malzemeleri, ayakkabı, giysi, spor malzemeleri gibi yardım paketleri hazırladık.” dedi.


Proje kapsamında çalışmaları yürüten öğretmenler Osman Erdem, Ahmet Sakallı ve Yılmaz Şahan ile öğrencilere de teşekkür eden Gözükara, 'Okul öğrencilerimiz güçlü bir destek verdi. Yine Elbistan esnafına da teşekkür ediyorum, sağ olsunlar onlar da yeni malzemeler ile yardıma destek oldular.” şeklinde konuştu.