İmar Ölçeği Büyüdü, Burdur’un Önü Açıldı

Burdur’da, son yılların en güncel tartışma konularından biri olan Nazım İmar Planı, Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

En son 1987 yılında yapılan ve son üç yıldır da Belediye Meclisi'nden geçemeyen nazım imar planı, 1/5000 ölçekli revizyon imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı olarak hayata geçecek. Planın hayata geçirilmesiyle birlikte, yeni ticari alanlar oluşturulacak, kat düzenlemelerinde denge sağlanacak ve en önemlisi kentsel dönüşüm alanları ilave edilecek.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında, Nazım İmar Planı'nda öngörülen maddelerin tek tek müzakere edilmesi ardından, toplantıya katılan meclis üyelerinin tamamının kabul oylarıyla Burdur 'da uzun zamandır konuşulan, Burdur merkez 1/5000 ölçekli revizyon imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave revizyon uygulama imar planı kabul edilmiş oldu.

Uzun bir çalışma sonucu, taslakta bazı düzenlemeleri gündeme getiren imar komisyonu üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya; CHP, AK Parti ve MHP Grubu'na da desteklerinden dolayı teşekkür etti. İmar planının henüz bitmediğini aktaran Başkan Akkaya, “Bizim yaptığımız imar planında hedeflediğimiz bir takım önemli hususları ortaya koymak ve bunu plan müellifinden istemektir.” dedi.

Şehrin bir çok cadde ve sokağında yeni değişiklikler yapılacağını aktaran Başkan Akkaya, “Zafer Mahallesi'ne bir lejant hükmü eklenmesi, Karasenir Caddesi üzerinde birtakım değişiklikler, acil yolu dediğimiz cadde yine değişiklikler, Kışla Caddesi'nde, Şehit Kalmaz Caddesi'nde Tefenni yolu üzerinde, İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi üzerinde, katlar konusunda bir takım isteklerimiz oldu. Meclisimizin istediği istikamete dönecek.” şeklinde konuştu.

Burdur 'un, ilk defa 1/5000 imar planı yaptırdığını, daha önce imar planı olmadığı için diğer tadilatların kısıtlı yapabildiğinin altını çizen Başkan Akkaya, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “İdare Mahkemesi'ne gitmesi durumunda, İdare Mahkemesi 1/5000 planınız olmadığı için 1/1000 değişiklik yapamazsınız diye bizim kararımızı bozuyordu. Bunun yanında, artık şehrin ihtiyaçları fazlalaştı. 1987 yılında imar planı yapılmış, ihtiyaçlar ona göreydi. Şimdi geldik 2010 yılına. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıktı. Ticari alanları genişletiyoruz. Burdur 'un pek çok yerini ticari saha olarak açıyoruz. Kat konusu var. Kimi yer 2 kat, kimi yer 3 kat, en fazla 5 kat. Cadde 5 kat olarak devam ediyor. Bir anda 3 kata iniyor. Yeni imar planı ile bütün bunlara bir düzenleme getiriyoruz. Bunların yanında, kentsel dönüşüm alanları yapıyoruz. Türkiye 'nin her yerinde kentsel dönüşüm alanları yapılıyor. Bu dönüşümün içerisinde biz de olmalıyız. Yeni imar planımıza kentsel dönüşüm alanı ilave ediyoruz.”