Gazikent Üniversitesi'nde Deneme Sınavı

Gazikent Üniversitesi, üniversite giriş sınavında Gaziantepli öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek için çabalarını sürdürüyor.

Gazikent Üniversitesi'nde Deneme Sınavı
Üniversitelere giriş sınavı yaklaşırken öğrenciler açısından deneme sınavlarının önemi bir kat daha artıyor. Gazikent Üniversitesi de, yaklaşan sınav tarihi sebebi ile öğrencilerin eksikliklerini görmeleri ve gerçek sınav ortamına adapte olabilmeleri için üniversite ortamında deneme sınavları yapmaya devam ediyor. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dördüncüsü gerçekleşen deneme sınavına Şehitler Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler katıldı.

Deneme sınavında öğrencilere rehber öğretmenleri eşlik etti. Sınav sonuçları Gazikent Üniversitesi web adresinden https://www.gazikent.edu.tr öğrencilere duyurulacak.Deneme sınavı ile ilgili bilgi veren Gazikent Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Aylin Filiz, 'Deneme sınavı yapmanın faydalarından bir tanesi, hangi tip sorularda ne tür hataların yapıldığının ortaya çıkarmasıdır. Öğrencilerin birçoğu deneme sınavını çözdükten sonra netlerini, puanlarını öğrenip kitapçığı bir kenara atmaktadırlar. Halbuki her öğrencinin, sınavın ardından belli bir süreyi, hangi derslerin hangi tip sorularında ne tür hatalar yaptığını belirlemeye ayırması gerekir. Bunun için bir 'Deneme Sınavı Değerlendirme Defteri' oluşturmak akıllıca bir davranış olacaktır. Deneme sınavının son bulduğu dakika deneme sınavının bittiği zaman değildir. Sınav sonrasında, öğrenciler ellerindeki kitapçıkları gözden geçirip yanlış cevap verdiği konuları tekrar etmeleri gerekmektedir ' dedi.

Aylin Filiz ayrıca, gerçek sınav ortamına adapte olabilmeleri için, Gaziantep'te bulunan dershane ve okulların rehber hocalarının talepte bulunmaları durumunda öğrencilerine bu imkanı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Sınavın bitmesinin ardından Şehitler Öğrenci Yurdu öğrencilerine üniversitenin kampus alanı gezdirilerek, fakülteler ve bölümleri, geçen yıllardaki bölüm taban puanları, bursluluk durumları, yıllık ücretler, Erasmus-Farabi programları hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere ayrıca üniversiteyi tanıtıcı broşürler ve promosyon malzemeleri hediye edildi.Rehber öğretmenler, öğrencilerine bu imkanın sağlanmalarından dolayı Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir ve kendilerine sınav sırasında yardımcı olan üniversite personeline teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA