Düzce’den Depremzedelere 45 Konteynır Ev

Van'da yaşanan deprem afetinden sonra depremzedelerin başını sokacakları bir yuva için harekete geçen Düzce Valiliği başlattığı kampanya ile konteynır evler yaptırdı.

Düzce’den Depremzedelere 45 Konteynır Ev
Yaptırılan konteynır evler TIR'lara yüklenerek Van'a doğru yola çıktı

Van'da yaşanan deprem afetine deprem acısını en iyi bilen Düzce'de sessiz kalmadı. Van'da evlerini kaybeden ve barınma ihtiyacı olan vatandaşlar için Düzce Valiliği harekete geçti. Vali Vasip Şahin iş adamlarının desteği ile 40 konteynır yapımına başlandı. Tamamlanan 20 konteynır Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve TIR Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi önünde tören düzenlendi

Vali Şahin, depremzedeler için yaptırılan konteynır evler için taşın altına elini koyan iş adamlarına teşekkür ederek “Depremin acısını en iyi biz biliriz. Bu anlamda başlarını sokacak bir yuvaları olmayan depremzedelere kucak açıldı. Bugün ilk etapta 20 konteynır yola çıkıyor. Ardından 20 konteynır daha gönderilecek. Gönderilen bu konteynırlarla Düzce Mahallesi oluşturulacak” dedi.

Konuşmasının ardından 5 TIR ile 20 konteyner Vanlı depremzedelere gönderilmek üzere yola çıktı.
Kaynak: İHA