Dershaneden ‘Ek Ücret İstendi’ Haberine Yalanlama

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyet gösteren Anafen Dershanesi Fethiye Şubesi Müdürü Cengiz Bayoğlu, dershaneyle ilgili yerel bir gazetede yayımlanan ‘Telafi dersleri için ek ücret istendi’ haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Kocaeli 'nde yerel bir gazetede “Taşınma yüzünden Anafen 'de 1 hafta ara verildi. 1 haftalık ara birebir çalışma ile telafi edilecek. Dershane, telafi dersleri için velilerden ek ücret istedi” şeklinde asılsız bir haber çıktığını ifade eden Bayoğlu, söz konusu haberin kasıtlı olarak yapıldığını belirtti. Bayoğlu, 2 Mart'ta Belsa Plaza 'daki yeni binaya taşındıklarını, ancak verilen aranın 1 hafta olmadığını, sadece 3 gün olduğunu dile getirdi. Bayoğlu, taşınma işlerinin yıllık planda belirtilen Seviye Tespit Sınavı zamanına getirilerek, öğrencilerin mağdur edilmemesine dikkat edildiğini ifade etti.

Yerel gazetede telafi dersleri için ek ücret istenmesinin söz konusu dahi olmayacağını kaydeden Bayoğlu, “Öğrenciler, bizim kendi evlatlarımız gibidir. Verilecek telafi dersi için kesinlikle ek ücret istenmedi, istenmez de. Bizler öğrencilerimizin başarılı olması için elimizden gelen gayreti gösteren bir kurumuz. Öğretmenlerimizden tutun da bütün personelimize kadar bu doğrultuda çalışırız. Taşınma esnasında mağdur olduğunu, derslerden geri kaldığını düşünen öğrencilerimiz varsa onlara zaten gerekli yardımı yapacağımızı velilere de belirttik. Telafi dersi için kesinlikle ücret istenmedi.” şeklinde konuştu.

Dershane velilerinden Şenol Koç, dershanenin şehir merkezindeki yerine taşınmasından ötürü bir ara verildiğini, ancak bunun 2 gün sürdüğünü, çocuğunun da mağdur olmadığını söyledi. Dershane tarafından ek ücret istenmediğini dile getiren Koç, “Anafen Dershanesi çocukları düşünen, onlarla ilgilenen bir dershane. Zaten öğretmenler, çocuklarla yeteri kadar ilgileniyor. Ek ücret istendiği şeklinde çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını, kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum.” dedi.