Çelebi; “Hamaset Edebiyatı Yapılıyor”

AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, Muğla Belediyesine yönettikleri sorulara tatmin edici cevaplar alamadıklarını belirtti.

Çelebi; “Hamaset Edebiyatı Yapılıyor”
AK Parti Muğla Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi tarafından Muğla Belediyesi 'nin altyapı, kanalizasyon ve arıtma tesisi ile ilgili Muğla Belediyesi 'ne sorduğu sorulara CHP Merkez İlçe Başkanı yaptığı basın toplantısı ile cevap vermeye çalışmıştı. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çelebi, tatmin edici cevaplar verilmediğini ileri sürerek yeni soruların cevaplandırılmasını istedi.“STATÜKONUN TEMSİLCİLERİ AÇIKLAMA YAPTI”Çelebi yaptığı açıklamada, “Muğla Belediyesi ile ilgili sorduğumuz sorulara ilişkin geçen günlerde Muğla 'da statükonun temsilcileri tarafından bir takım açıklamalar yapıldı. Sorduğumuz sorulara tatmin edici cevaplar almadık. Sorulan sorular yerine alakasız konulara ilişkin hamaset edebiyatı yapıldı. Yaptıkları açıklamalarla, benim siyasi hayatımın bitirileceğine yönelik bir takım tehditlere maruz kaldım. Muğla 'nın ve Muğlalıların üç beş aile tarafından yönlendirildiği ve yönetildiği günler geride kalmıştır.

Tarafımdan yapılan açıklamalar ve beklenen cevaplar kimseyi tatmin etmemektedir” dedi.“MUĞLA VİDANJÖR HATIRASI FOTOĞRAFI ÇEKİLEN İL MİDİR?Çelebi, cevap alamadığını iddia ettiği sorulara yeni sorular eklediğini belirterek, “Muğla Belediyesi 2009 faaliyet raporunda 2010 yılı hedeflerini açıklarken, kanalizasyon ve arıtma tesisinin tüm kısımlarıyla 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete sunulmasını sağlamayı Muğla 'ya vaat etmiştir. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen sözler yerine getirilmiş midir? Muğla 'ya gelen öğrenciler ve ziyaretçiler tarafından vidanjör hatırası çekilen bir il durumunda mıdır? Muğla Belediyesi evsel atık bağlantıları işi neden Bayındırlık resmi birim fiyatlarına göre değil de, belediye tarafından hazırlanan listeye göre yapılmıştır? Tüm kamu kurumlarında ihaleler Bayındırlık birim fiyatları esas alınarak yapıldığı halde, bu iş Muğla belediyesine neden 800 bin TL fark çıkartılarak, başka bir deyişle kamu zararına uğratılarak bir tek firmaya ihale edilmiştir? İhale ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı sonrası ihaleye ilişkin yürütülen bir cezai soruşturma var mıdır? Muğla 'nın aleyhine oluşan bu kamu zararları için niçin herhangi bir üst düzey yetkilinin açığa alındığı ya da görev yerinin değiştiğini duymuyoruz. Bu sorularıma açık ve net bir cevap bekliyoruz” dedi.

YENİ SORULARÇelebi altyapı ve kanalizasyon dışında yeni soruları da gündeme taşırken, “Tarihsel dokuya sahip ender kentlerden Muğla 'da Muğla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, mimarları, sanat tarihçileri, şehir plancıları ve inşaat mühendisleri 2863 sayılı kanuna muhalefetten yargılanmakta mıdır? Yani Muğla Belediyesi hizmet binasını büyütmek amacıyla gerekli izinleri almadan kaçak ek bina yapılmış mıdır? Görevi kaçak yapılarla mücadele olan İmar Müdürü ve diğer resmi görevliler ilgili kanuna göre kaçak yapı durumunda olan binayı yapmaktan yargılanmakta mıdırlar? İmar Müdürü ve ilgili görevliler izin almadan kaçak ve ek yapı için kanuna aykırı bir şekilde binanın teknik raporunu ve ruhsatını düzenlemişler midir? Yüzlerce Muğlalının canı bu konuda yanarken, yapılan bu eylem doğru bir uygulama mıdır?” dedi.
Kaynak: İHA