Beypazarı Samanyolu Dünya 3.'sü Oldu - Ankara

Tanzanya'da 18 ülkenin başvurduğu 'Uluslararası Infomatrixafrica 2012 Bilgisayar Olimpiyatı'nda, Özel Beypazarı Samanyolu İÖO bronz madalya kazanarak dünya 3.'sü oldu.

Özel Beypazarı Samanyolu İÖO, Tanzanya Feza Türk Koleji, Tanzanya Milli Eğitim Bakanlığı, Tanzanya Teknoloji Enstitüsü ve Darüsselam Üniversite'sinin desteği ile düzenlediği Uluslarasarası Afrika Infomatrix 2012 Bilgisayar Olimpiyatı'nda 'Hoşgörü ve Diyalog Zamanı' konulu projesiyle kısa film kategorisinde dünya 3.'sü oldu.

Tanzanya Darüsselam'da düzenlenen törene, Tanzanya Milli Eğitim Bakanı ile birlikte Türkiye Tanzanya Büyükelçisi, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. 18 ülkenin başvurduğu Uluslararası Infomatrix 2012 Bilgisayar Olimpiyatları'nda dünya 3.'sü olmalarının mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Özel Beypazarı Samanyolu İÖO Müdürü Sabri Aktaş, “Dünya barışına bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize.“ dedi.

Yarışmada üçüncü olan projeyi hazırlayan Tilbe Ayan, projeyi hazırlarken dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladığını ifade etti. Ayan, projesinde, diyalog ve hoşgörüden bahsettiğini belirtti. Tilbe Ayan, diyalog ve hoşgörü olmadığında ciddi problemler olduğunu dikkate çekerek, dünya barışında çözümün 'Diyalog ve Hoşgörü' olduğunun altını çizdi.