Benzin Zammına Siyah Kurdeleli Protesto

Benzine gelen zamlara tüketici tepkisi devam ediyor.

Tüketici Dernekleri Federasyonu, 4,53 liraya ulaşan benzin fiyatlarını protesto etmek için araçlara siyah kurdele takacak.

Benzine yapılan 9 kuruşluk zamma tepki gösteren Federasyon Başkanı Sıtkı Yılmaz, benzin zammının kuruş kuruş damlamaya başladığını dile getirdi. Zammın tüketicinin kaderi olmaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, akaryakıta yapılan her artışın alt gelir grubundaki tüketicinin aracının trafikten men edilmesi anlamına geldiğini belirtti. Seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasının tüketiciye yapılan haksızlık olduğunu ifade eden Yılmaz, “Benzinden alınan bayi karı ve vergi oranı yüksektir.Bu nedenle yapılan zammın haklı bir gerekçesi bulunmamaktadır.Dolar yükselince zamma hemen yeşil ışık yakılmakta,ancak dolar fiyatı düşünce görmezlikten gelinmektedir. Benzinden alınan vergi oranı yüzde 65 'tir. Bu vergi oranı yüzde 40 'ın altına çekilinceye kadar zamlar bu vergi oranından ve yüksek bayi karından karşılanmalı ve tüketiciye bir müddet rahat nefes alma fırsatı verilmelidir.Uygulamaya verginin vergisinin (ÖTV 'nin KDV 'si) kaldırılması ile başlanmalıdır.” diye konuştu.

Tüketicinin, bu zamma seyirci kalmayacağını kaydeden Yılmaz, 10 Mart 2012 Cumartesi günü saat 11.00 'de Ankara 'da araçlara siyah kurdele takarak bu zammı protesto edeceklerine dikkat çekti.