Bayburt Üniversitesi’nde Fuat Saka Konseri

Bayburt Üniversitesi’nde Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla Fuat Saka konseri düzenlendi.

Bayburt Üniversitesi’nde Fuat Saka Konseri
Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu 'nda gerçekleştirilen konser, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu 'nun canlı bağlantısıyla başladı. Konser salonundaki izleyicilere video konferans sistemiyle İstanbul 'dan canlı olarak hitap eden Rektör Mollamahmutoğlu, öğrencilere konserde bulunamamaktan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek şöyle dedi:“Sevgili öğrenciler, bu akşamki konserde sizlerle beraber olmayı arzulamıştım, ne var ki 'Kampüs Alanları Proje Yarışması 'sebebiyle mimari jüri üyeleriyle İstanbul 'da bir toplantıdayız. Bu toplantıda mimari proje yarışma koşullarını ve tarihini belirledik. 1 Nisan itibariyle Türkiye çapında bir 'üçüncü nesil üniversitesi 'konseptine örnek teşkil edecek Mimari Proje Yarışması 'nı başlatmış olacağız. Hepimize hayırlı olsun. Fiziki mekanları artırmak ve nitelikli hale getirmenin yanında aynı zamanda nitelikli bilgi edinme ve nitelikli eğitim için de üniversitemiz gerek altyapı olarak gerekse akademik kadro olarak önemli gelişmeler kaydetti.

Geçen yıl Eğitim Fakültesi 'yle başlattığımız, bu yıl yoğunlukla Mühendislik Fakültesi 'nde ağırlık verdiğimiz video konferans sistemiyle İstanbul Teknik Üniversitesi 'nin nitelikli öğretim elemanlarıyla birlikte paralel eğitime de Türkiye 'de bir ilk olmak üzere imza atmış oluyoruz.”Rektör Mollamahmutoğlu, üniversite olarak yeni başarılara imza atmaya devam edeceklerini belirtti ve “Sevgili öğrenciler, sizlerin ülkemizin geleceğine en iyi şekilde yetişmeniz kapsamında yapılması gereken ne varsa onu yapmaya devam edeceğiz. Doludizgin bir şekilde başarılarımıza yenisini katacağız. Bizim sloganımız da 'Başarı hedef değil, başarı bir yolculuktur 'demiştik ve buna devam edeceğiz. Tabii, bunun yanında sizlerin sosyal aktivitelerini de ihmal etmiyoruz. Bugün olduğu gibi bundan sonra da sosyal etkinlikler kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ile Öğrenci Konseyi Başkanlığı 'nın hazırlamış olduğu bu dönem için çok yoğun ve neşeli bir program sizleri bekliyor. İlkini bu gece başlattığımız, soğuk Bayburt gecesine Karadeniz 'in sıcak esintilerini taşıyacak olan kıymetli hemşehrim Fuat Saka ve ekibine bu katkısından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diyerek, izleyicilere eğlenceli dakikalar diledi.Kapalı Spor Salonu 'nda yoğun ilgiden ötürü oturacak yer kalmazken, büyük ilgi gören konserde sanatçı Fuat Saka, dinleyenlerini söylediği şarkı ve türkülerle coşturdu.

Saka 'nın, Karadeniz Bölgesi 'ne özgü türkülerle bezediği repertuarı, konsere katılanlar tarafından beğeniyle karşılandı. Saka 'nın türküleriyle coşup bol bol horon çeken üniversiteli öğrenciler, halaylarla sahneyi doldururken; hayranları konserin sonunda Saka ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.Yaklaşık bir buçuk saat süren konsere Bayburt Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal, daire başkanları, şube müdürleri ile akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Kaynak: İHA