Ankara'da Bir Okul Servis Aracı Trafikten Men Edildi

Ankara Valiliği, ikinci yarıyıldan itibaren okul servislerini sıkı takibe aldı.

Ankara'da Bir Okul Servis Aracı Trafikten Men Edildi
Geçen ay 2 bin 659 aracın denetlendiği Başkent'te 435 araca 32 bin 218 TL ceza kesildi. Bazı okul taşıt sürücülerinin uyarıldığı denetimlerde bir servis aracı trafikten men edildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Yardımcısı başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu, çocukların huzurlu ve güvenli bir ortamda taşınması için okul servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerine eğitim ve öğretim yılının ikinci yarıyılı başından itibaren aksatılmadan kararlılıkla devam edildiği bildirildi. Ankara'da geçen ay yapılan denetimlerde; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumları, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerinin nitelikleri ile sigorta sistemleri dahil mevzuat bakımından aranması gereken tüm hususlar göz önüne alındığı kaydedildi. 2 bin 659 aracın denetlendiği belirtilen açıklamada, 'Denetimlerde 435 araca 32 bin 218 Türk lirası ceza kesildi, ayrıca bazı okul taşıt sürücüleri uyarıldı ve 1 okul taşıtı da trafikten men edildi.” denildi.

Öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğu vurgulanarak, okul servis araçlarının sürücüleri ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının izlenerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten men edileceği ifade edildi.