Zeka, 21 Projeyi Eledi

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Odak Sektörler Mali Destek Programı (ODAK) kapsamında başvurusu alınan projelerin ön incelemesi tamamlandığı ve ajansa sunulan 244 projeden 21'inin ön inceleme aşamasını geçemeyerek elendiği açıklandı.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamada, kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilere yönelik olarak hazırlanan 12 milyon 200 bin TL bütçeli ODAK'a başvurular sona erdiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'Proje başına 50 bin ile 400 bin lira arasında hibe desteği sağlanacak olan programa toplam 244 proje başvurusu alındı. Ajans uzmanlarından oluşan ön inceleme komisyonu tarafından başvuru rehberlerinde yer alan kıstaslara göre yapılan ön inceleme sonucunda 244 projeden 21'i ön incelemede elendi. Elenen projelerin il bazında dağılımına bakıldığında Afyonkarahisar'dan 5, Kütahya'dan 6, Manisa'dan 8 ve Uşak'tan 2 projenin ön inceleme aşamasında elendi. Ön incelemeyi geçen projeler ülke genelinden seçilen bağımsız değerlendiricilere sevk edilecek. Proje değerlendirme alanında uzman ve en az 5 yıl tecrübeli bağımsız değerlendiriciler tarafından başvuru rehberlerinde yer alan öncelikli sektör, ilgililik gibi kriterlere göre projeler puanlandırılacak ve başarılı projeler listesi oluşturulacak. '
Kaynak: İHA