Sinop'ta Önder Kadınlara Ödül Yağdı

Sinop Valiliği, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri kapsamında belirlediği "Sinop'un 27 Önder Kadını"nı çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Sinop'ta Önder Kadınlara Ödül Yağdı
'Sinop'ta Önder Kadınlarımız ve Efser Yıldız Resim Sergisi ' adlı programı Sinop Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirildi. Valilik tarafından organize edilen program açılış töreniyle başladı. Törende konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz, kadınların sosyal hayatta yer almalarının önemine değindi. Vali Cengiz, 'Bizleri bu günlere getiren muhterem bir hanımefendi vardır. Son dönemlerde kadınlarımızın hak etmedikleri muamelelere maruz kaldıklarını üzülerek izliyoruz. Daha önce de benzer olumsuzluklar vardı ama bunlar dışarıya yansımıyordu. Ancak şimdi bayanlarımızın bir yerlere ulaşabilme güçleri var. İlimizde bilinçli bayanlarımızla iş birliği yapmak, görüş ve destek almak istiyoruz. Daha geçenlerde dikmen ilçemizde 12 yaşında ki bir kız çocuğumuz intihar etti. Daha 12 yaşında bir kızımız. Anne ve babanın bu acıyı neden yaşadığı irdelenmelidir. Bu, bizi derinden yaralayan bir olaydır. Son dönemde kadına şiddetin önüne geçebilmek için yeni yaptırımlar ve yeni önlemler gündeme gelmektedir. Ancak zorlayıcı önlemlerin yanında, şiddetin önüne geçebilmek için kadın ve erkeklerin eğitimine daha fazla önem vermek gerekir. Ziyaret ettiğim okullarda özellikle kızlarımızın eğitilmesi ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri konusuna bizzat ağırlık veriyorum. Toplumumuzun bilinçlendirilmesi adına basınında üzerine büyük görev düşüyor ' dedi.

Sinoplu bayanlardan daha fazla performans beklediklerini dile getiren Vali Cengiz, 'Sinoplu kadınlar diğer illerimize göre sosyal hayatta daha fazla varlar. Biz her alanda olduğu gibi bu konuda da kadınlarımızdan daha fazla performans bekliyoruz. Bu programla ilimizde alanlarında öncü ve önderlik yapmış bayanlarımızı kutlamak, onlara teşekkür ve saygılarımızı sunmak ve onlara birer şükran hediyesi vermek istedik. Tüm bayanlarımız bu ödüle layık. Ancak biz temsili olarak 27 bayanımızı bir araya getirdik. Küçük bir komisyonla bayanlarımızı seçtik. Aynı zamanla Ayancık Kaymakamı meslektaşım Suat Kılıç'ın eşi olan Efser Yıldız hanımefendinin kendisine ait sergisini açmak için buradayız. Efser hanımı da huzurlarınızda kutluyorum.Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesine katılmıyoruz. her başarılı erkeğin yanında bir kadın, her başarılı kadının yanında bir erkek vardır. Yine inanıyor ve biliyoruz ki kadınlarımızın toplumsal hayatta yer almaları hayatı güzelleştirecektir ' diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Efser Yıldız Resim Sergisi'nin açılış kurdelesi alkışlarla kesildi. Resim sergisinin gezilmesi ardından Vali Dr. Ahmet Cengiz ve protokol tarafından alanlarında öncülük ve önderlik eden 'Sinop'un 27 Önder Kadını'na hediyeleri verildi.
Kaynak: İHA