Pozantı Cezaevindeki İddialar

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki tecavüz, taciz ve işkence iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında mağdur T.T, kendisine tecavüz edilmediğini, olayın cinsel saldırı niteliğinde olduğunu söylediğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Taraf Gazetesi'nde 4 Mart 2012 tarihinde 'Yüzüm görünmez değil mi? ' ve 'Susarsam artık konuşamam ' başlıkları altında yapılan röportajda; Pozantı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan ve yaşadığını iddia ettiği olayları açıklayan F.G. rumuzlu kişinin gerçek isminin T.T. olduğu, olayın geçtiği iddia edilen tarihlerde Ö.Y. ile aynı koğuşta kısa bir süre kaldığı belirtildi.

Açıklamada daha sonra şunlara yer verildi: 'T.T. ve Ö.Y'nin kayıtları incelendiğinde T.T'nin, Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde; 'Terör örgüt propagandası yapmak, memura karşı direnmek ve örgüt üyesi olmak ' gibi suçlardan yargılamasına devam edildiği, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılaması sonucunda 4 yıl 2 ay hapis cezası alarak bu cezasının kesinleştiği ve hakkında yakalama kararı bulunduğu, ayrıca soruşturmanın başladığı tarihte yürütülen KCK soruşturması kapsamında arandığı belirlendi. Ö.Y'nin ise, geçmişte 'Hırsızlık, terörörgütü üyesi olma, terör örgütü propagandası amacıyla araç yakma ' eylemlerine katıldığı iddiasıyla dosyalarının bulunduğu görüldü.

Ayrıca adı geçen kişinin cezaevinde kaldığı sürede, örgüt tarafından organize edilen farklı tarihlerdeki açlık grevlerine katıldığı da belirlendi. Röportajın yayınlanması üzerine gazete haberini ihbar kabul eden Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aynı gün soruşturma başlatıldı. Soruşturma halen gizli olarak devam etmektedir. Söz konusu soruşturma kapsamında, mağdurT.T'nin, tecavüze değil, cinsel saldırıya maruz kaldığının iddia edildiği, eylemin hukuki ifadesiyle 'Çocuğun Basit Cinsel İstismarı ' suçlamasından Ö.Y'nin tutuklamaya sevk edildiği, Pozantı Sulh Ceza Mahkemesince talep yerinde görülmeyerek Ö.Y'nin tutuklanmayıp salıverildiği görüldü. Haberlere konu edilen F.G.; gerçek kimliği ile T.T'nin ise daha önceki başka suçlardan hakkında çıkarılan yakalama kararı nedeniyle yakalandığı belirlendi. '
Kaynak: İHA