OKA '46. İTB Berlin Fuarı'nda

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), dünyanın en büyük turizm fuar ve borsası olarak bilinen "46.ITB Berlin Fuarı"na katıldı.Toplam 180 ülkeden 11 bini aşkın katılımcının 160 bin metrekarelik alan üzerinde 26 ayrı salonda turistik ürün ve hizmetlerini tanıtacağı ITB Berlin'de ilk üç gün turizm profesyonellerine açık olurken, hafta sonuna denk gelen 10 ve 11 Mart günleri ise halk günü olacak şekilde organize edilmekte.

OKA '46. İTB Berlin Fuarı'nda
46. ITB Berlin'i toplam 170 bin ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor. Türkiye ITB Berlin'de bu yıl 3 bin 79 metrekarelik alan ile bölgesel ağırlıkta tanıtımını gerçekleştirecek.

ITB Berlin Fuarı'na OKA Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Hüseyin Aksoy, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı.Fuar kapsamında OKA standına yaptığı ziyarette bir açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'ye gelen turistlerin yeni destinasyon arayışı içinde olduğunu, bu kapsamda Samsun'un bir alternatif olarak yükseldiğini belirtti.

Vali Hüseyin Aksoy da yaptığı konuşmasında, 'Turizm açısından Samsun önemli bir kentimizdir. Kuş Cenneti'nden Ladik Akdağ'a, termal turizmden doğal güzelliklerine kadar bir çok noktada çok önemli potansiyelleri var. Turizm Master Planı ihalesini İl Özel İdaresi olarak yaptık ve şu anda çalışmalar devam ediyor. Buradaki temel amacımız turizmi daha bilinçli bir şekilde yapmak ve yol haritamızı daha net bir şekilde ortaya koyabilmektir ' dedi.OKA Standını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve çok sayıda davetli ziyaret etti.46. ITB Berlin Fuarı 06-11 Mart 2012 tarihleri arasında açık kalacak.
Kaynak: İHA