Kadınlar Günü'nde Kafesli Eylem

Mersin'de Kadınlar Günü'nde, kafes içerisinde kendi hayal dünyasındaki kadını resmeden bir kadın sanatçının eylemi, ilgi gördü.

Kadınlar Günü'nde Kafesli Eylem
Mersin 68'liler Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kadın Platformu'nun etkinliklerine destek amacıyla düzenlenen kafes eylemi, Artık Ajans Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları tarafından gerçekleştirildi. Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önünde demir kafes içerisinde gerçekleştirilen eylemde, Seda Şahin adlı resim sanatçısı, gözleri kapalı bir erkek objeyi kendi hayal dünyasında tuvallere yansıttı.

Sanatçıların bu ilginç eylemi, caddeden geçen vatandaşlarca dailgiyle izlendi. Eylemin amacıyla ilgili bilgi veren Artık Ajans Soğuk Heykel Atölyesi Sanat Danışmanı Serap Yılmaz, günümüzde kadınların modern hapishanelerde çağdaş köleler olarak hayatlarını devam ettirdiğini ileri sürerek, 'Kadınlar özgürlük mahkumları gibi çalışmakta fakat gösterdikleri bu emek hiçbir şekilde görünmemekte. Sadece kadınlar değil günümüzde sanatta parmaklılar arasında olduğu için bu çalışmayı bu şekilde tasarlamaya karar verdik. Burada simgesel olarak bir hücrenin içinde özgürlüğünü hayal eden birkadın, dışarıda gözü açık, sağlığı yerinde özgür olmasına rağmen oturan fakat gözleri bağlı, kadının çabasını görmeyen bir erkek modeli var. Kadın, erkek modeline bakarak resim çiziyor ama kendi düşlerini çiziyor, kendi özgürlük hayallerini çiziyor ' dedi.
Kaynak: İHA