Kadına Şiddet, Tiyatro İle Protesto Edildi

Denizli'de kadınlar günü dolayısıyla yapılan etkinlikte kadınlar, oynadıkları tiyatroyla hem kadına şiddeti, hem de cinsel istismarı protesto etti.

Kadına Şiddet, Tiyatro İle Protesto Edildi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı ve kadınlar katıldı. Tören öncesi Kadın Meclisi üyeleri zeybek oynadı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmada kadınların haklarının Türkiye'de çok önceleri verildiğini belirterek, 'Türkiye'de kadınlarımız hayatın her yerinde artık söz sahibi oluyor. Benim de iki yardımcım kadın. Kadınların hakları artık anayasal güvence altına da alındı. Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlarım ' dedi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kadınların sorunlarına değinen tiyatro oyunu sahneledi. Oyunda dayak yiyen kadınların doktora gittiğinde yaşadığı olaylar anlatılırken, başı ve kolu sarılı olan kadın, 'Eve katkım olsun diye çalışıyorum. Evi geldim kocam içiyordu. Kocama 'yine mi içiyorsun?' dedim. Bu hale geldim ' diyerek kadına şiddete dikkat çekti. Bir diğer kadın ise, 13 yaşında tecavüze uğramasını anlattı. Bu bölümler kadınlardan büyük alkış aldı.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 3 kadına 'Altın Kadın' ödülü verildi. İfaket Aksoy, Funda Avada ve Meliha Güvenç isimli 3 kadın yaşadıkları zorluklara rağmen hayata tutunma çabalarından dolayı ödüllendirildi. Kadınlar etkinliğin sonunda bir kadın tasarımcının diktiği kıyafetleri giyerek, mankenlik yaptı.
Kaynak: İHA