Hayata Destek Simav’da Hedef Büyüttü

Kütahya Simav’da deprem anında bina içindeki insanlara zarar veren eşyaların sabitlenmesi başta olmak üzere çeşitli konularda 3 bin 200 vatandaşı bilinçlendirmek amacıyla belediye ile birlikte hazırladıkları proje ile yola çıkan insani yardım kuruluşu Hayata Destek Derneği hedef büyüttü.

Hayata Destek Simav’da Hedef Büyüttü
3 aylık bir süreçte “Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması” (ROYA) eğitimleri kapsamında 2 bin 608 kişiye ulaşma başarısı gösteren merkezi İstanbul 'da bulunan insani yardım derneği “Hayata Destek”in Simav sorumlusu Berna Köroğlu, Temmuz 2012 ayına kadar sürdürecekleri eğitim çalışmaları ile 8 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Eğitim çalışmalarına çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 40 gönüllü eğitmen ile son sürat devam ettiklerini ifade eden Köroğlu, deprem değil, bina öldürür gerçeğinden yola çıkarak deprem anında bina içindeki insanlara zarar veren eşyaların sabitlenmesi konusunun projenin en önemli ayağını oluşturduğunu söyledi.Eğitim çalışmalarında kendilerine destek veren Belediye Başkanı Kasım Karahan başta olmak üzere çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 40 gönüllü eğitmen arkadaşlarına teşekkürü bir borç bildiklerini ifade eden Köroğlu, “3 bin 200 kişiye ulaşmak amacıyla Simav Belediyesi ile birlikte çıktığımız yolda kısa sürede 2 bin 608 kişiye ulaştık. Bu durum bizi cesaretlendirdi. Hedef büyüttük.

Şimdi Temmuz 2012 'ye kadar sürdürmeyi planladığımız çalışmalarımız ile 8 bin Simavlı vatandaşa ulaşmayı hedefliyoruz, Hedefi yakalamak için çalışmalarımızı ev kahve, işyeri ve salon toplantıları şeklinde gece gündüz demeden sürdürüyoruz” dedi.Çalışmalara destek veren gönüllü eğitmen Aynur Demir, “Öğretmen emeklisiyim. 3 aydır depremzedeleri eğitmek için kahve demiyorum. Salon demiyorum. Hemşerilerimi nerede görsem onlara deprem ile ilgili bilgilerimi aktarıyorum. En önemlisi de deprem anında bina içindeki insanlara zarar veren eşyaların sabitlenmesi konusu oluşturuyor” dedi.
Kaynak: İHA