Giresun Kadın Dayanışma Grubu 'gelin Tanış Olalım' Etkinliği Düzenledi

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Giresun Kadın Dayanışma Grubu 19 Eylül Spor Salonu’nda "Gelin Tanış Olalım" programı düzenledi.

Giresun Kadın Dayanışma Grubu 'gelin Tanış Olalım' Etkinliği Düzenledi
Giresun Valisi'nin eşi Melahat Şahin, Giresun Garnizon Komutanı'nın eşi Zeynep Doğan, Giresun Belediye Başkanı'nın eşi Müge Aksu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı'nın eşi Çiğdem İlhanoğlu ve Giresun Milli Eğitim Müdürü'nün eşi Döndü Akkurt yer aldığı programa bayanlar büyük ilgi gösterdi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin 'in eşi Melahat Şahin yaptığı konuşmada, 'Bu özel günümüzde Giresun Kadın Dayanışma Grubu 'nun 'Gelin Tanış Olalım ' sloganıyla düzenlemiş oldukları programda kaynaşarak hoşça bir vakit geçireceğimizi umuyorum. Türk tarihinde kadın,hayatın her safhasında ve devlet yönetiminde önemli bir yere sahip olmuştur. Eski Türk Devletlerinde, fermanların 'hakan ve hatun buyurur ki... ' diye başlaması kadınlarımızın yönetimdeki konumunu göstermektedir.

Kurtuluş savaşımızda Nene Hatun, Halide Edip, Şerife bacı, Adile onbaşı gibi önderlerimiz başta olmak üzere tüm nenelerimiz kıyasıya mücadele ederek zaferin kazanılmasına ortak olmuşlardır. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlar olarak hedefimiz daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır” dedi.Giresun Halk Eğitim Merkezi, Meslek Yüksek Okulu ve Akşam Sanat okulları tarafından yöresel, günlük kıyafet, abiye, kına elbisesi ve gelinlikten oluşan defile sunumu adeta göz doldurdu. Defilenin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Huri Sapan 'ın verdiği konserle program sona erdi.
Kaynak: İHA