Gazipaşa PTS'de Antalya 10'uncusu

Antalya genelinden 23 Şubat günü yapılan ve126 okuldan 36 bin öğrencinin katıldığı 12'nci sınıflar YGS-1 Performans Takip Sınavı'nda Gazipaşa Anadolu Lisesi ilk 10'un içine girmeyi başardı.

Gazipaşa PTS'de Antalya 10'uncusu
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan sonuca göre Gazipaşa Döşemealtı, Muratpaşa, Aksu, Manavgat ve Alanya'dan sonra 10'uncu sırada yer aldı. Devlet okulları arasındaki başarı sıralamasında Gazipaşa Lisesi ise ilk 28'in içine girerken, Av.Kemal Akça Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi 78'inci, Merkezi Teknik Eğitim Merkezi ise 104.oldu.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, elde edilen başarının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, “Antalya Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 23 Şubat günü, lise düzeyindeki okullar için Performans Takip Sınavı düzenledi. Bu sınava il genelindeki 126 okul katıldı. Sonuçları bugün aldığımızda göğsümüz kabardı. Gazipaşa Anadolu Lisesi, 116 okulu geride bırakarak 10. oldu. İlk onun içinde ilk sıralarda 5 merkez ilçe okulu yer alıyor. Birçok ilçeyi geride bırakarak eğitimde marka olduğumuzu gösterdik. Bu bizi çok mutlu etti ancak bu başarıyla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz ilk 5 okul arasına girmek” dedi.

Eğitim alanındaki başarıyı daha üst noktalara çekmek için okul ziyaretlerini arttırdığını belirten Kaymakam Pamuk, “Her fırsatta Milli Eğitim Müdürümüz ile okul gezileri yapıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelerek sıkıntılarını dinliyoruz. Bu kapsamda karşılaştığımız ve bize iletilen sorunları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız eğitimde üst sıralarda olan ilçemizi zirveye çıkarmak. Bunda emeği bulunan tüm öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA