Fethiye’nin 102 Bin Euro’luk Projesi Kabul Edildi

Fethiye Müze Müdürlüğü’nün bazı belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırladığı “Işıklar Ülkesini Aydınlatmak” isimli projesi Avrupa Birliği tarafından kabul edildi.

Fethiye’nin 102 Bin Euro’luk Projesi Kabul Edildi
150 bin euro bütçeli projeye “AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Müzeler Hibe Programı” kapsamında 102 bin euro hibe sağlanacak. Proje kapsamında 17 Bin öğrenciye tarihi eser bilincini aşılamak için eğitin verilecek. Ayrıca biri Fethiye 'de, diğeri Liverpool 'da olmak üzere iki müze ortaklarının ortaklık bilincini artırmak amacı ile halka açık iki sergi düzenlenecek.

Halkın kültür mirası konusundaki farkındalığı artırmak, eski eser ticaretine ve tahribatını azaltmak, çocukların eski eser eğitim becerilerini geliştirmek, müze ve ören yerlerine ziyareti artırmak, sürdürülebilir miras eğitimini geliştirerek kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla Fethiye Müze Müdürlüğü 'nün bazı belediyeler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırladığı projenin süresinin 12 ay olduğu, proje bütçesinin 150 bin, hibe tutarının 102 bin EURO olduğu kaydedildi.

Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç yönetiminde Fethiye Kültür Merkezi Salonu 'nda düzenlenen toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Üzümlü Belediye Başkanı Önder Genç, MHP Fethiye İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile proje kapsamındaki ilgililer katıldı.Fethiye Müze Müdürü İbrahim Malkoç, Avrupa Biriliği-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Müzeler Hibe Programı kapsamında kabul edilen proje hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Malkoç; “Proje kapsamında biri Fethiye 'de, diğeri Liverpool 'da olmak üzere iki müze ortaklarının ortaklık bilincini artırmak amacı ile halka açık iki sergi düzenlenecektir. Bu sergilerde iki ortak kentin kültürel kalıtımları halkla paylaşılacaktır. Fethiye kent merkezinde ve ören yerleri yakınlarında bulunan okullardan ilköğretim düzeyinde 2 bin, liselerden ise 500 öğrenci projenin eğitim etkinliği içinde yer alacaktır. Bu öğrencilerin katkısıyla ilçemizde toplam 17 bin öğrenciye ulaşılması planlanmaktadır. Bunun için Seki, Kumluova, Kayaköy ve merkezde kalıcı yerler oluşturulacaktır. Öğrencilere yaş grubuna göre ayrı ayrı eğitim modelleri uygulanarak onlardan gelecek yıllarda faydalanacaktır” dedi.Proje kapsamında Fethiye Müze Müdürlüğü 'nün teknik alt yapısını güçlendirme çalışmalarının da yapılacağı belirten Malkoç, “ Fethiye 'deki kültür miraslarımızın uluslararası boyutta tanıtımı yapılarak turizme katkısı sağlayacak ve projemizin sonuçları diğere müzelere uygulanması, örnek alınması amacıyla tavsiye edilecektir. Ayrıca İngiltere 'de 7 gün boyunca Fethiye 'deki eserlerin fotoğrafları sergilenip tanıtımı yapılacak” diye konuştu.
Kaynak: İHA