Başbakan Erdoğan, Mardin'de

Başbakan Erdoğan: ''Mardin 764 bin 33 kişilik nüfusuyla büyükşehir olma hakkını elde etti. Şimdi Mardin'in mülki sınırları büyükşehir sınırı olacak. Mardin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak girecek'' MARDİN Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in 764 bin 33 kişilik nüfusuyla büyükşehir olma hakkını elde ettiğini belirterek, ''Şimdi Mardin'in mülki sınırları büyükşehir sınırı olacak

Mardin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak girecek'' dedi. Başbakan Erdoğan, Mardin Valiliği'nin Karayolları Şefliği önündeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mardin'e büyükşehir müjdesi verdi. Sözlerine ''Bugün sizlere başka bir müjde veriyorum'' diyerek başlayan Erdoğan, şöyle konuştu: ''7 Haziran'da burada yaptığı konuşmada, 'Mardinli anne babalar biraz daha gayret edin, eğer gayret ederseniz Mardin büyükşehir olur' dedim. Siz de gayret ettiniz. Neticede 750 bin nüfusu geçen şehirlerimizin büyükşehir statüsüne kavuştuğunu biliyordunuz. 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Mardin 764 bin 33 kişilik nüfusuyla büyükşehir olma hakkını elde etti. Şimdi Mardin'in mülki sınırları büyükşehir sınırı olacak. Mardin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak girecek. Büyükşehir, şimdiden hayırlı olsun.'' Törenin yapıldığı Karayolları Şefliği önündeki alanın yanındaki parkla birleştirilip halka açılacağı müjdesini de veren Erdoğan, pisti uzatılan Mardin Havaalanı'nın 6 ay içinde uluslararası havaalanına çevrileceğini açıkladı.

Erdoğan, tarihi kalenin onarılması için Milli Savunma Bakanlığı'na talimat verdiğini de dile getirdi. Her üniversite öğrencisine ayda 440 lira, yüksek lisans öğrencilerine ayda 520 lira, doktora öğrencilerine ise ayda 780 lira burs ya da kredi verildiğini kaydeden Erdoğan, ''AK Parti iktidarı bu, farkımız bu. Bizden öncekilerin ne yaptıkları belli, bizim de ne yaptığımız belli. Onlar konuşacak biz iş yapacağız, farkımız bu'' dedi. -Soğuk havaya rağmen paltosunu çıkardı- Mardin'e hizmetlerinden dolayı plaket verdiği iş adamı Halit Narin'den 24 derslikli lise, Kabala Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu'ndan da cami ve okul yaptırma sözü alan Erdoğan, daha sonra 38 yeni tesisin toplu açılış kurdelesini kesti. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Mardin milletvekilleri ve iş adamları eşlik etti. Toplu açılış töreninde kürsüye paltosuyla gelen Erdoğan'ın konuşmasını soğuk havaya rağmen paltosunu çıkarıp ceketle yapması dikkati çekti.
Kaynak: AA