Bartınlı Kadınlar Meşalelerle Yürüdü

Bartınlı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle ellerinde meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi.

Bartınlı Kadınlar Meşalelerle Yürüdü
Belediye Sosyal Tesisleri önünde toplanan Bartınlı kadınlara Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti. Kemerköprü, Şadırvan Caddesi, Karakaş Caddesi, Yukarı Çarşı, Hamam Sokağına doğru yürüyüş yapan kadınlar Cumhuriyet Meydanına gelerek Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu. Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde meşalelerle yürüyüş yapan kadınlara, Bartınlılar alkışlarladestek verdi

Yürüyüş sonrasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 'Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bütün dünyadaki hanım efendilerin gününü kutluyorum. Hanımlarla beraber dünyada devam ediyor. Ama bugün için ifade etmek istiyorum. Etkinliklerimiz sona erdi. Cennet anaların ayakları altındadır. Bizde Bartın'da çeşitli etkinliklerden sonra meşaleli, bandomuz ile bir yürüyüş yaptık. Ben hanım efendilere teşekkür ediyorum ' dedi. Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, 'Bartın TSO Kadın Girişimler olarak yürüyüşe destek verdik. Bartın ve ülkemize hayırlı olsun. Daha nice 8 Mart gününe diyorum ' dedi.

Bartın Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel ise, 'Kadınlarımızı bu mutlu gününde yalnız bırakmadık. Ülkemizin kurtuluşunda hayatlarını veren askerlerimizin annelerinin de kadınlar günü dolayısıyla ellerinden öpüyoruz. Onlara minnet borcumuzu sunuyorum. İnşallah kadınlarımıza yönelik ülkemizde bu şiddet olaylarının hiç gündeme gelmemesini temenni ediyorum ' dedi.
Kaynak: İHA