THY Mogadişu Seferine 'Bekir Bozdağ' İle Başladı

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Somali'nin Mogadişu şehrine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülünde başlatılan yardım kampanyalarının koordinasyonundan sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla ilk sefer başlatıldı.

THY Mogadişu Seferine 'Bekir Bozdağ' İle Başladı
THY'nin ilk seferi Airbus A340 tipi yolcu uçağı ve TK - 686 sayılı seferle gerçekleştirilirken, gerçekleştirilen tarifeli sefere Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TİKA Başkanı Serdar Çam ve çok sayıda heyet katıldı

BEKİR BOZDAĞ HABER KAMERAMANI OLDU

Seferin gerçekleştirilmesi ile birlikte uçakta bulunan çok sayıda Türk ve Somalili yolcu Başbakan Yardımcısına yoğun ilgi gösterirken, Bozdağ'da kendisine gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmayarak bol bol fotoğraf çektirerek yolcularla sohbet etti. Öte yandan Bozdağ, Mogadişu'daki programı takip etmek üzere uçakta bulunan bir haber kameramanın kamerasını alarak kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, 'Hep siz bizi çekiyorsunuz, bu sefer sıra bizde 'şeklinde diyerek basın mensuplarına omzundakikamerayla fotoğraf çekildi.

MOGADİŞU HAVAALANI'NDA TÜRK HEYETİNE RENKLİ KARŞILAMA
İstanbul - Mogadişu seferini gerçekleştiren tarifeli THY uçağı, Mogadişu Havaalanı'na iniş yaptığı esnadan yüzlerce Somalili, Türk Bayrakları ve Somali Bayrakları ile uçağı karşılarken, Somalilerin yaptığı renkli yerel dansları ise dikkat çekti. Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile havalimanında bir görüşme gerçekleştirirken, Ahmed, 'Türklere çok teşekkür ediyorum. Somali'nin ölen hayallerini yeniden dirilttiler. Türk halkı Somalilerin kardeş halkıdır. Türkiye'deSomali'nin kardeş ülkesidir. Ben başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yardım eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sayenizde Somali gelişiyor 'dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise THY'nin Somali'ye gerçekleştirdiği seferin öneminden bahsederek, 'Umarım THY'nin başlattığı bu sefer bütün uluslar arası havayolu şirketlerine örnek olur. Biz bu seferlerle Somali'yi 196 Dünya ülkesine bağladık. Artık Somali uçuyor. Türk halkı her zaman Somalili kardeşlerinin yanındadır. Başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ile ilgili verdiği sözleri yerine getirmek boynumuzun borcudur. TİKA tarafından koordine edilen ve THY tarafından dadesteklenen bu yardımlar hız kesmeden devam edecektir. Bundan sonra sadece Mogadişu'ya değil, Somali'nin diğer şehirlerini de yardımlarımız gidecektir. Türkiye'nin Somali'ye gerçekleştirdiği yardımlar kesinlikle siyasal bir çıkar meselesi değildir. Sadece Somali'ye insanlık görevimizi yerine getiriyoruz 'diye konuştu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise THY tarafından gerçekleştirilen seferden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Somali'ye kurumu adına yardımların devam edeceğini söyledi.

ÇADIR KENTTEKİ SOMALİLİ ÇOCUKLARIN YÜZÜ OYUNCAKLARLA GÜLDÜ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ havalimanındaki programın ardından Kızılay tarafından kurulan çadır kentte gitti. Buradaki Somalili çocuklarla yakından ilgilenen Bozdağ, Türkiye'den gelen oyuncakları çocuklara dağıttı. Çocukların oyuncakları alabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştıkları görülürken, Bozdağ'ın da bazı çadırlara girerek özellikle bebekleri uzun uzun sevmesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Bozdağ, çadır kente Türk yardımsever kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ile temeliatılan su kuyusu ve abdesthanenin açılışını gerçekleştirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Somali'yi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın uçağıyla 15 ton ağırlığında ve 290 bin lira tutarında ilaç, tıbbi malzeme, cihaz, donanım ve insani yardım malzemesinin gönderildiğini bildirdi.
Kaynak: İHA