Pozantı'dan Nakiller Sürüyor

Adana'nın Pozantı ilçesindeki M Tipi Kapalı Çocuk Cezaevi'nde taciz ve işkence iddialarının ardından 201 çocuğun Ankara Sincan'daki cezaevine nakil işlemleri sürüyor.

Pozantı'dan Nakiller Sürüyor
Dün 59 kişinin nakledildiği cezaevinden bugün sabah da 39 kişi Sincan'a sevk edildi. Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü çocukların Ankara'daki Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakillerine bugün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında yeniden başlandı. Dün 3 otobüsle 59 kişinin sevk edildiği cezaevinden bugün de 39 kişi daha Sincan'a götürüldü.

Çocuklarının Sincan'daki Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edileceği haberleri üzerine Pozantı'ya gelmeye devam eden aileler ise, cezaevi önünde nakil listesinde çocuklarının olup olmadığını kontrol ediyor. Listede adı bulunmayan çocukların aileleri, cezaevi savcılığının izniyle içeri alınıp, çocuklarıyla görüştürülüyor. Çoğunluğu Mersin ve Adana'dan gelen tutuklu ve hükümlü çocukların aileleri, nakledilenlerin listesinde çocuklarının isimlerini görünce ise büyük hayal kırıklığı yaşadı. Adam yaralamadan cezaevinde bulunan M.T'nin ablası Gamze T., listede kardeşinin Ankara'ya nakledildiğini görünce üzüntü yaşadı. Gamze T, 'Kardeşimi ziyarete gelmiştim. Ama Ankara'ya göndermişler. Artık Ankara'ya gidip orada göreceğiz 'dedi.

Mardin'den gelirken esrarla yakalanan 14 yaşındaki D.D'nin babası Nedim D. ise, eşi ve çocuklarıyla oğlunu görmek için Mersin'den Pozantı'ya geldi. Ancak cezaevi girişine asılan nakil listesinde oğlunun Ankara'ya gönderildiğini öğrenen Nedim D, 'Maddi durumumuz iyi değil. Şimdi ne yapacağız. Ankara'ya nasıl gideceğiz 'diyerek sitem etti.

İsmini vermek istemeyen kadınlar da, çocuklarını görmek için cezaevi girişine geldi. Görevlilerden çocuklarının Ankara'ya nakledildiğini öğrenen kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Cezaevinden nakillerin gün içerisinde devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: İHA