Kızların Babalara Mesajı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine açılan Kız Teknik Meslek Lisesi ilk meyvelerini vermeye başlarken, kız öğrenciler babalara seslenerek kızların okutulmasını istedi.

Kızların Babalara Mesajı
Akçakale'de kız çocuklarının okutulması noktasında büyük eksikliği hissedilen Kız Teknik Meslek Lisesi 2009 yılında Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün ve bir önceki dönem Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un girişimleri sonucu açılmıştı. Büyük umutlarla bölgeye açılan kız teknik meslek lisesi ilk mezunlarını vermeye başladı. Akçakale Kız Teknik Meslek Lisesi'nin 16 kız öğrencisi bu yıl çeşitli anaokullarında staj eğitimi alarak önümüzdeki yıl kendi alanlarına yönelecekler. 2009 yılı öncesine kadarimkansızlıklardan dolayı kız çocuklarını okutmayan bölge halkı Akçakale'ye kız meslek lisesinin açılması ile birlikte kız çocuklarını okula göndermeye başladı.

İlk açıldığı 2009 yılında 60 kişiyle eğitim öğretime başlayan Akçakale Kız Teknik Meslek Lisesi 2012 yılı içerisinde toplam 245 öğrenciye ulaştı. Önümüzdeki yıl bu sayının daha da yükseleceği belirtiliyor. Akçakale Kız Teknik Meslek Lisesi 12. sınıf kız öğrencileri duygularını şöyle dile getirdiler: 'İlçemizde kız teknik meslek lisesini açılmasıgerçekten biz kızların ufkunu açtı. Daha önceleri kız çocukları okutulmuyordu. Fakat kız teknik meslek lisesinin açılması ile birlikte ailelerimiz bizi okula gönderdi. Daha önceki yıllarda kız teknik meslek lisesi yokken birçok arkadaşımız okuyamadı. Belki bu okul açılmasaydı biz kızlar ya tarlalarda ya da çoğumuz evlendirilmiştik. Bu okul sayesinde meslek sahibi olacağız. Her şeyden önce iyi bir anne olacağız. Buradan ailelere sesleniyoruz kız çocuklarını okula göndersinler. Kız çocuklarını ezmesinler 'dedi.

Kız meslek lisesi öğrencilerine staj veren Zübeyde Hanım Ana Okulu öğretmenleri, 'Okulumuzda staj gören öğrencilerimiz gerçekten çok başarılılar. Öğretmenleri de zaten yakından takip ediyorlar kendilerini. Okul öncesi eğitmenliği mesleği sevmeden zaten yapılmaz. İlk önce bu işi sevmeleri gerekiyor. Biz inanıyoruz ki zaman geçtikçe bu kızlarımızın sayıları artacaktır. Diğer illerden ilçelerden eğitim alanında hiçbir farkı olmayacaktır. Akçakale'de Kız Teknik meslek lisesini olması Akçakale için büyük birşanstır. İnşallah bundan sonra bu başarılı çalışmalar devam eder ' diye konuştu.

Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Ahmet Borulday ise, 'Öncelikle herkesin bildiği gibi bölgenin temel sorunlarında biri olan eğitim gelmektedir. Bu eğitim meselesinin en büyük sorunu da kız çocuklarının okutulmamasıdır. Akçakale teknik meslek lisesi bu anlamda kızlarımız için büyük bir umut ışığı olmuştur. Bu sene ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bizlerde Zübeyde Hanım Anaokulu olarak öğrencilerimizi ağırlıyoruz ev sahipliği yapıyoruz. Burada staj ve uygulama görüyorlar. Umarız ki bu öğrencilerimiz buradan mezunolduktan sonra üniversiteyi kazanır be bölgemize hizmet edecek birer değerli öğretmen olurlar, aynı zamanda iyi birer anne olurlar. Kız çocuklarımızın bölgede okuması buraya tekrar geri dönüşüm olarak buraya öğretmen olarak gelecekler. Bizim eğitim sorunlarından biride Öğretmen sirkülasyonu geliyor. Buralı öğretmenler burada çalışmaları mutlaka eğitim kalitesini artıracaktır. Bunun dışında kızlarımız çocukları yetiştirecek, çevresine örnek olacak ve bu şekilde eğitimde bir devrim olacağını düşünüyorum 'şeklinde konuştu.

Akçakale Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Muhsin Utuş da, 'Okulumuz 2009 yılında kız Teknik Meslek lisesi olarak eğitim ve öğretime başladı. Şuan 246 tane öğrencimiz mevcut. Bu sene ilk defa 16 tane öğrencimizi mezun edeceğiz. İnşallah bu sene sonunda bu öğrencilerimizi Türkiye'nin değişik yerlerine üniversitelere göndereceğiz ' dedi.
Kaynak: İHA