Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kadın Çiftçiler Yarışıyor (KÇY) Projesi kapsamında, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kadın çiftçilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi.

Kadın Çiftçiler Bilgileriyle Yarıştı
Akhisar İlçesi Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması 'na Arabacıbozköy'den Nurcan Demirer, Ballıca kasabasından Belkız Öztaş, Bekirler köyünden Nuran Kabayel ve Afet Şahin, Dereköy'den Tuğba Yıldırım ve Kübra Oral, Medar kasabasından Berrin Başlamış, Sazoba köyünden Zuhal Göztepe, Selçikli köyünden Aynur Gezer, Sarıçalı köyünden Alime Akın ve Zehra Akın, Süleymanlı kasabasından Ayten Aker ve Yayakırıldık köyünden Şükran Yılmaz katıldı

Yarışmaya katılan 13 kadın çiftçi, tarım, hayvancılık, gıda ve ev ekonomisi konularındaki sorulardan oluşan çoktan seçmeli sınava tabi tutuldu. Sınav neticesinde Medar beldesinden Berrin Başlamış ilçe birincisi oldu. Berrin Başlamış'ın 13 Mart tarihinde Manisa'da yapılacak olan Manisa Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışmasında Akhisar 'ı temsil edeceği bildirildi.
Kaynak: İHA