İl Genel Meclisi 2011 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı

Adıyaman İl Genel Meclisi Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan başkanlığında toplanarak, 2011 Yılı Faaliyet Raporunu oybirliğiyle kabul etti.

İl Genel Meclisi 2011 Yılı Faaliyet Raporu Onaylandı
İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Vali Ramazan Sodan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Birim Amirleri katıldı

İl Genel Meclis Toplantısında 2011 Yılı Faaliyet Raporu okunarak, oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Oylama sonrası konuşan Vali Ramazan Sodan, İl Özel İdaresi bütçe ve programlarını hazırlarken mahalli müşterek niteliğe haiz yatırım hizmetlerine öncelik verildiğine dikkat çekerek şunları söyledi: 'Merkezi idarenin ulaşamadığı en ücra yerleşim birimlerine dahi hizmetlerin ulaşmasına gayret gösterilmektedir. Adıyaman İl Özel İdaresi kendisini sürekli geliştiren çağdaş bir yerel yönetim birimi olma ana hedefi doğrultusunda, hizmetlerini planlı, etkin, yerinde ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye azami gayret sarf etmektedir. Bu gayretlere ve sunulan hizmetlere 2011 Yılı Faaliyet Raporunda yer verilmiştir. 2012 yılında katılımcı bir yönetim anlayışıyla daha büyük hizmetleri yapacağımız ümidinitaşıyorum. Çağdaş, katılımcı, şeffaf yönetim anlayışıyla devam eden yönetim sürecinde, Kamu Yönetiminde mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu prensibi çerçevesinde, altyapı hizmetlerinde büyük mesafeler kat edilerek, imar ve bayındırlık, sağlık, eğitim, kamu düzeni ve güvenlik, kültür ve turizm, sosyal hizmet, alanlarında ihtiyaçların karşılanması aşamasında ilimize önemli hizmetler verildi. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce merkez ve ilçelerde toplam 126,10 kilometre 1. kat asfalt, 47,25kilometre 2.kat asfalt, 96,7 kilometre asfalta hazır hale getirilmiş, 128,1 kilometre stabilize, 12 adet sanat yapısı, merkezde 1 kilometre bakım onarım, 29.250 metrekare kilitli parke, 2 bin 288 ton asfalt yama, 2 bin 979 kilometre greyderli bakım ve bin 500 kilometre kar mücadelesi yapılmıştır. KÖYDES Projesi kapsamında; 2011 yılında merkez ve ilçelerde toplam 221,45 kilometre 1. kat asfalt, 146 kilometre 2.kat asfalt, 85,43 kilometre asfalta hazır hale getirilmiş, 53 kilometre stabilize, 28 kilometrebakım onarım, 35.499 metrekare kilitli parke, 30 adet büz, 25 adet sanat yapısı, 1 adet köprü onarımı ve 1 adet köprü projesi yapıldı. '

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ise sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, 'İl Özel İdaresi 2011 yılında KÖYDES kapsamında merkez ve ilçelerde toplam 81 köyde içme suyu, GAP Ödeneği ile 10 köyde içme suyu, Kalkınma Ajansı ödeneği ile 1 köyde içme suyu, Köylere Hizmet Götürme Birliği ödeneği ile 1 köyde kanalizasyon, 3 köyde içme suyu, İller Bankası ödeneği ile 4 köyde kanalizasyon, MSB ödeneği ile 3 köyde içme suyu ve Turizm Bakanlığı ödeneği ile 14 köyde olmak üzere toplam 19 köyde kanalizasyon,98 köyde ise içme suyu projesi tamamlanmıştır ' dedi. Toplantının gündemi ile ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan, İl Genel Meclisi olarak 2011 yılı faaliyet raporunu görüştüklerini ve oybirliğiyle raporun kabul edildiğini belirterek, İl Genel Meclisi 2011 yılı mali bütçesinin ve yatırım programının uygulanmasında üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiren başta Adıyaman Valimiz Ramazan Sodan'a, İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve İl Özel İdaresinin bütün çalışanlarınateşekkür etti.
Kaynak: İHA