Eğinlioğlu’ndan Yeşil Ay Haftası Mesajı

AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Hükümet olarak, topluma zarar veren her türlü olumsuzluğu gidermek için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Eğinlioğlu’ndan Yeşil Ay Haftası Mesajı
AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu Yeşilay Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınlayarak, Yeşilay Haftası 'nı kutladı. Türkiye 'de toplumsal bir sorun haline gelen, ancak koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmaması durumunda sonuçları daha vahim olabilmesi muhtemel olan madde bağımlılığının özellikle gençler üzerinde bir tehlike olduğunu ifade eden AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu; “Her yıl 1-7 Mart arası tüm ülke genelinde 'Yeşilay Haftası' olarak kutlanmaktadır. Dedi.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu Yeşilay Haftası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, insan sağlığını bozacak her türlü zararlı maddeden uzak durulması gerektiğini, sağlığın insan hayatındaki en önemli değer olduğunu bildirdi.İnsan sağlığına zararlı maddelerin, sadece kişinin sağlığını değil, toplum huzurunu ve aile düzenini de bozduğunu anlatan AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu şunları kaydetti: ' Sağlıksız bir nesil ile, toplumun her alanında mesafe kaydedemeyiz. Geleceğimizin yatırımları olan gençlerimizi bütün kötülüklerin anası olan içki, uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan uzak tutmalı, onları sağlıklı yaşam için faydalı alışkanlıklara yönlendirmeliyiz, bundan dolayı ebe beyinlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Sağlık alanında yapılan sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine destek vermeli çocuklarımızı bu tür faaliyetlere katılmaları için destek vermeliyiz. Bu vesile ile öncelikle Yeşilay Haftasını bilinçli bir şekilde geçirmeli, toplumumuza ve sağlığımıza zarar veren kötü alışkanlıklar hakkında önce ailemizi sonra çevremizi uyarmalıyız. AK Parti hükümeti olarak, dönemimizde topluma zarar veren her türlü olumsuzluğu gidermek için gerekli tedbirleri almaktayız. Sigarayla mücadele etmek için, kapalı alanlarda tütün ve mamullerinin kullanılmasına yasak getiren Dumansız Hava Sahası kampanyasını başlattık. Dünyada bu yasağı uygulayan 6. ülke olduk. Türkiye, 4207 sayılı kanun düzenlemesiyle 19 Mayıs 2008'den itibaren kapalı alanlarda temiz hava soluma hakkına, 19 Temmuz 2009 itibariyle de artık Yüzde 100 Dumansız Hava Sahasına kavuştu. '
Kaynak: İHA