Çukurova Ödülü İpek Ongun'un

6.Çukurova Sanat Günleri’nin “Çukurova Ödülü”ne yazar İpek Ongun layık görüldü.

Çukurova Ödülü İpek Ongun'un
Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 'nın destekleriyle organize edilen 6. Çukurova Sanat Günleri 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Yazarlar Birliği 'nin de katkı sağladığı etkinlik Çukurova Sanat Girişimi tarafından organize ediliyor.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında verilen “Çukurova Ödülü”nün bu yılki sahibi ise yazar İpek Ongun oldu.

Mersin'de yaşayan Ongun, ödülün sembolü olan Çukurova ve Toroslar'a özgü kültlere çağrışımlarla yüklü heykelciğin 4. sahibi oldu.Ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren yazar Ongun, “Böylesi değerli sanat ve kültür insanlarının beni bu ödüle layık görmeleri beni gerçekten duygulandırdı, onurlandırdı, çok mutlu etti. Teşekkür ederim, yürekten teşekkür ederim.” dedi.

Çukurova Sanat Girişimi Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu ise Yazar Ongun 'un ödülünün 22 Mart 2012 tarihinde 18.00'de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlenecek törenle verileceğini belirtti. Yiğenoğlu, Ongun 'un ödüle layık görülmesini ise şu sözlerle açıkladı:“Çukurova Ödülü'nü tüm yazın yaşamını gençlere hizmete adadığı, onbinlerce gence okuma alışkanlığı kazandırması, edebiyatı sevdirmesi, bir anne sıcaklığıyla yardım etmesi nedeniyle Yazar Ongun 'a verilmesini uygun gördük. Yine yazar Ongun, Türkçe'ye gösterdiği özen, eserleri ve Çukurovalılık hoşgörüsünü, alçakgönüllülüğünü, erdemini yücelttiği için bu ödüle layık görüldü.”
Kaynak: İHA