Cihan Haber Ajansı Gündemi

07 Mart 2012 Çarşamba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'a hareketinden önce basın açıklaması yapacak.(13.45)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen ''Biz Değil miydik'' adlı sergiyi açacak. (11.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısına katılacak. (11.00)

Başbakan Erdoğan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim El Tani ile Resmi Konut'ta görüşecek. (19.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul 'da Türkiye İtibar Endeksi 2011 Sonuçlarını Değerlendirme Zirvesi 'ne katılacak. (09.30)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yön Sanat Atölyesi yöneticileri ve burada çalışan engelli çocuklarla parti genel merkezinde görüşecek. (11.00)

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Konak Belediyesi tarafından düzenlenecek ''Kadın Emeği'' konulu konferans ile Manisa Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenecek 'Türkiye kadın olmak' konulu panele katılacak. (13.00/16.00)

Tatil için gittiği Tayland 'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden THY kabin memuru Nergis Tınç 'ın cenazesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. (12.30)

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan 'ı dinleyecek. (11.00)

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Pozantı 'da çocuklara yönelik kötü muamele iddiasıyla ilgili Sincan Kapalı Cezaevi girişinde açıklama yapacak. (11.00)

İzmir Tabip Odası, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde görevli asistan doktorun, hasta yakınları tarafından yumruk atılarak darp edilmesi nedeniyle şiddet olaylarını protesto amaçlı basın açıklaması yapacak. (12.30)

Raşid El Gannuşi: Anayasamız halk iradesini yansıtacak
Tunus devriminden sonra iktidara gelen Ennahda hareketinin lideri Raşid El Gannuşi, hazırlamakta oldukları yeni anayasada İslam 'ın demokrasi ve modernizm ile çatışma içinde olmadığını vurgulayacaklarını belirterek, “Anayasamız halk iradesini yansıtacak.” dedi.

SPOR

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile Uluslar arası Atletizm Federasyonu yöneticisi ve eski atlet Sergei Bubka, İstanbul 'da düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili bilgilendirme toplantısında bir araya gelecek. (11.00)

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçlarının kura çekilişi TFF ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile İstanbul 'da yapılacak. (14.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Nahçıvan'da Azerbaycan ve İran dışişleri bakanları ikinci toplantısına katılacak.


UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid 'e konuk olacak olan Beşiktaş 'ta teknik sorumlu Carlos Carvalhal maçın oynanacağı statta basın toplantısı yapacak. Siyah – Beyazlı ekip maçın oynanacağı statta son çalışmasını yapacak. (19.30/20.00)