BEÜ Personeli ve Öğrencilerine Erasmus Tanıtıldı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından öğrencilerle idari ve akademik personele yönelik düzenlenen toplantıda, Erasmus tanıtıldı.

BEÜ Personeli ve Öğrencilerine Erasmus Tanıtıldı
Toplantıda konuşan Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yılmaz, programın amacı ile ilgili bilgi vererek, 'Erasmus programı, üniversiteler arasında ülkelerarası iş birliğini teşvik ederek öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlayarak, programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınması ve şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir ' dedi.

Erasmus programından faydalanmak için, ülkelerin ilgili resmi kurumlarınca yükseköğretim kurumu olarak kabul edilen üniversite, enstitü, akademi ve benzeri kurumların, Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğünün ilgili birimi olan Komisyon Yürütme Ajansı'na başvurmaları gerektiğini anlatan Yılmaz, 'Üniversitemizin sahip olduğu Erasmus Extended Erasmus Üniversite Beyannamesi ile Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Akademik Ev İdari Personel Değişim Programları'na ek olarak öğrenci staj hareketliliğigerçekleştirme olanağımız da söz konusu. Bu vesileyle üniversitemiz 2010-2011 itibarıyla Erasmus hareketliliklerine başladı ' dedi.

Kaynak: İHA