Yenilmez: Anzakların Çanakkale'yi Anlatan 32, Ülkemizin İse 1 Dizisi Var

Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, Yeni Zelandalıların Çanakkale'yi anlatan 32 film ve belgeselleri bulunmasına rağmen Türkiye'nin ise TRT'nin 14 bölüm çektiği ve sonradan yayından kaldırdığı tek dizinin 'Kınalı Kuzular' olduğunu söyledi.

Yenilmez Sanat Merkezi'nin hazırladığı ve Manavgat Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Kaplan Düğün Salonu'nda sahnelenen Safahat-Mehmet Akif Dönüyor... Ya Siz ... Neredesiniz? oyunu Manavgatlılarla buluştu. Tek kişilik oyunun 81 ilde sahnelendiği belirtildi. Oyun bitiminde Manavgatlılara hitap eden ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, ilçede bir tiyatro oyunu sahneleyecek bir kültür merkezi olmamasından ötürü Manavgatlılara sitemde bulundu. Usta oyuncu Yenilmez, 'Manavgatlılar Allah versin bol bol 5 yıldızlı otel yapmışlar ama; tiyatro gösterimi yapılacak bir sanat merkezi yapmamış. Keşke Safahat-Mehmet Akif Dönüyor oyunumuzu bir tiyatro sahnesinde oynasaydık. ' şeklinde sitemini dile getirdi.

Çanakkale destanını anlatan ve TRT'de yayınlanan Kınalı Kuzular dizisinin 14. bölümünde reyting uğruna yayından kaldırıldığını belirten Yenilmez, dizinin yeniden yayınlanması için RTÜK ve TRT'ye yapılan talebin sadece 3 tane olmasının ise üzüntü verici olduğunu kaydetti. Yenilmez, son günlerde bir kanalda yayınlanan ve yayından kaldırılması için tepki gösterildiğini, fakat aynı dizinin yayınlanması için RTÜK ve televizyon kanalına 520 bin elektronik posta gönderildiğini söyledi. Yenilmez, 'Milli şairimiz Akif'in 27 Aralık 1936'da vefat ettiği evde bugün bir bar bulunuyor. Sayın Başbakanımız sağ olsun 2011 yılını Mehmet Akif Ersoy Yılı ilan etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Akif'in vefat ettiği evin bulunduğu bölgeyi kamulaştırarak Mehmet Akif Kültürü Merkezi yaptıracak. Başbakanımız Erdoğan'ı duyarlılığından dolayı tebrik ederim. ' diye konuştu.

Çanakkale ruhunun yeniden canlanması için 'Safahat-Mehmet Akif Dönüyor' oyununun çok önemli olduğunu belirten Yenilmez, sahnelediği oyun için 28 bin lira destek aldığını, Marks'ın Dönüşü oyunun ise 63 bin lira destek aldığını kaydetti.

Oyun sonrası bir konuşma yapan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise gençler arasında yeniden Çanakkale ruhunun yeşermesi için usta oyuncu Ahmet Yenilmez'in sahnelediği bu tür oyunlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Oyun sonunda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, oyuncu Ahmet Yenilmez'e bir buket çiçek takdim etti. Yenilmez de Kaymakam Bulgurlu'nun takdim ettiği çiçeği bir asker annesine armağan etti.