Yavuzkemal'de Kar Kalınlığı 2 Metreye Ulaştı

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, yörede son yılların en soğuk ve şiddetli kışının yaşandığını belirterek,"Yörede kar kalınlığı 2 metreye ulaştı." dedi.

Yavuzkemal'de Kar Kalınlığı 2 Metreye Ulaştı
Önal, Cihan Muhabiri'ne yaptığı açıklamada, yaklaşık bin 800 nüfuslu beldede tarihte ender görülen kış dönemlerinden birinin yaşadığını kaydetti. Yoğun kar yağışının etkili olduğu belde de sıcaklıkların zaman zaman - 20'nin altına kadar düştüğünü vurgulayan Önal, belde de kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını da aktardı. Başkan Önal, 'Son yıllarda hiç bu kadar şiddetli bir kış dönemi yaşamamıştık. Kar yağışı o kadar yoğun ki, belde de kar kalınlığı birçok yerde 2 metreye ulaştı. Evler karlar altında kaldı. Ateda Yavuzkemal kutupları andırıyor. ' diye konuştu.

'BÜTÇENİN BÜYÜK KISMI KARLA MÜCADELEYE GİDİYOR '

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, beldede ağır kış şartlarının yaklaşık 7 ay sürdüğünü belirtti.

Belediye olarak kış döneminin etkiliği olduğu dönemde karla mücadele çalışmaları yaptıklarını ifade eden Önal, 'Yavuzkemal'in denizden yüksekliği yaklaşık bin 500 metre. Bazı noktalar 2 bin metreyi geçiyor. Bu nedenle beldede kış mevsimleri oldukça uzun ve çetin geçmektedir. Senenin 7 ayı Yavuzkemal Beldesi ve yöresinde kar yağışı görmek mümkün. Bu nedenle belediye olarak 7 ay boyunca, hatta yaylaları da katarsak 8 ay kar mücadelesi yapmak zorundayız. Bu durum da belediyemiz kaynaklarının önemli bir kısmının karla mücadelede kullanılmasına neden oluyor. ' dedi.