Siirt Belediye Başkanı Sadak Cumhurbaşkanı Gül İle Yaptığı Görüşmeyi Değerlendirdi

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Belediye Meclisi'nin bugün yapılan 2.gün oturumunda yaptığı açılış konuşmasında dün Siirt Valisi Musa Çolak başkanlığındaki Siirt heyetinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Siirt Belediye Başkanı Sadak Cumhurbaşkanı Gül İle Yaptığı Görüşmeyi Değerlendirdi
Selim Sadak, dün yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Siirt heyetini çok sıcak karşıladığını, heyette bulunanların Cumhurbaşkanına kentteki yatırımlar, sosyal, ekonomik ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini, Siirt'in daha çağdaş ve modern bir kent olması için hazırlanan projelere destek istediklerini aktardı.

Sadak, görüşme sırasında kendisinin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e kentin sorunlarının yanı sıra toplumsal sorunlarını ilettiğini ifade etti.

Başkan Sadak, Cumhurbaşkanı Gül'den barış için destek istediğini ve bu ülkede yaşayan herkese bir zeytin dalı uzatmasını istediğini dile getirdi. Sadak, Cumhurbaşkanı Gül gibi şahsiyetlerin, barış için rol üstlenmesini tarihsel bir görev olarak gördüğünü söyledi.

Savaştan bıkmış bir ülkenin feryadını ve barışa olan özlemi haykırmak için 1-3 Mart 2012 tarihleriarasında 97 belediye başkanı ile birlikte açlık grevine girdiklerini Cumhurbaşkanı Gül'e hatırlattıklarını ifade eden Sadak, bu davranışın barışa hizmet etmek için her türlü fedakarlığı yapacaklarının bir ifadesi olduğu kadar bütün siyasi aktörleri barış için mücadeleye çağıran bir davet oluğunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle bu davetin karşılık bulacağına inandıklarını söyledi. Sadak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün huzur olmayan bir ortamda yatırımların faydasının olmayacağını, çatışmalı ortamsürdüğü sürece hak ve özgürlüklerin gelişmesini sekte uğrattığını, ülkede hak ve özgülükler sorunun olduğunu ve önümüzdeki süreçte güzel şeylerin olacağını aktardığını söyledi.
Kaynak: İHA