Ömer Döngeloğlu, Tavşanlı'da 'islam'da Kadının Önemini' Anlattı

Tavşanlı Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla organize ettiği ve konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Ömer döngeloğlu’nun katıldığı ‘İslam’da Kadının Önemi’ konulu konferansa Tavşanlılılar yoğun ilgi gösterdi.

Ömer Döngeloğlu, Tavşanlı'da 'islam'da Kadının Önemini' Anlattı
Tavşanlı Belediyesi Kültür Sarayı 'nda gerçekleştirilen konferansa ilgiden dolayı dışarıda kalan katılımcılara Levent Düğün Salonu 'nda projeksiyon ile canlı olarak sunum yapıldı.

Konferansın başında konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçe halkının istekleri doğrultusunda konferans, seminer ve programlar hazırladıklarını belirterek, “Bu akşam Ömer Döngeloğlu 'na gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere ve Sayın Döngeloğlu 'na teşekkürlerimizi sunuyorum. Programlarımız Mart ve Nisan aylarında da devam edecek.” dedi.

Konferansın sonunda kitaplarını da imzalayan Döngeloğlu, halkın sevgi gösterileriyle Tavşanlı 'dan uğurlandı.Peygamber Efendimiz 'e (SAV) peygamberlik geldiğinde tereddütsüz olarak ilk inanan kişinin Hz. Hatice 'nin olduğuna işaret eden Döngeloğlu, “Allah Peygamber Efendimizden (SAV) sonra İslam 'ın 2. sırasına bir kadını yani Hz. Hatice annemizi getirmiştir” dedi.

Döngeloğlu, Hz. İbrahim ve onun ilk eşi Hz. Sare ile yaşadıkları çocuk özlemini anlattığı programda Hz. İbrahim 'in 2. eşi olan Hz. Hacer 'in Merve ve Sefa tepeleri arasında yaşadığı olaylara vurgu yaptı.Döngeloğlu, “Hz. Hacer annemiz, Hz. İsmail ile birlikte çölün ortasına yalnız kaldığında önemli bir imtihandan geçmiştir. Hz. İsmail 'e su bulabilmek ve yardım isteyeceği birilerini görebilmek umuduyla Merve ve Sefa tepeleri arasında sürekli koşmuştur. Daha sonra Hz. Hacer annemizin bu koşması Allah tarafından haccın farzları arasına konulmuştur” diye konuştu.“Bir tarafta Peygamber Efendimiz 'in ardından İslamın 2. sırasında Hz. Hatice annemiz, diğer taraftan bir hareketi diğer Müslümanlara farz kılınan Hacer annemiz” diyen Döngeloğlu, “İslam 'ın kadına verdiği önem işte budur” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA